‘Investeren in de groeiplaats van stadsbomen loont’
#AssetAlert 26 juni 2018

Erwin Albeda en Sjoerd Wiltjer, beiden student aan Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp, zochten de juiste balans tussen kosten, prestaties en risico’s in het beheer van stadsbomen. De grote vraag: in welke maatregelen moet je investeren als je wil dat stadsbomen een maximaal effect hebben voor de stad?

De studenten maakten een ‘risicoregister’ voor stadsbomen. Hierin staan de belangrijkste risico’s die het positieve effect van bomen op de stad in de weg kunnen staan. Groeiplaatsuitputting bleek een van de grootste risico’s voor stadsbomen. Dit risico werd nader uiteen gerafeld in oorzaken en gevolgen voor de stad. Deze analyse helpt bij het kiezen van een effectieve beheeraanpak. De conclusie: investeren in de groeiplaats van stadsbomen loont. Daarnaast pleiten de studenten voor het nog beter toespitsen van de assetmanagementmethodiek op het beheer van groen.

Erwin Albeda, student Hogeschool Van Hall Larenstein:
‘Een risicoregister laat zien welke risico’s je eigenlijk moet zien te voorkomen. Je kijkt naar wat er mis kan gaan en hoe erg dat is voor de Rotterdammer, maar ook hoe groot de kans is dat het gebeurt.’

Lees het volledige artikel met contactinformatie op de website