Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst Tervisielegging Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte 2023

12 januari @ 13:30 - 16:30

Gratis

In het voorjaar van 2023 verschijnt de nieuwe CROW Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte. De overgrote meerderheid van de gemeenten gebruikt de beeldsystematiek. Het is een handig middel om het onderhoudsniveau van de buitenruimte te meten en hierover te communiceren met het bestuur en de aannemer.

Wat verandert er in de nieuwe kwaliteitscatalogus?

De huidige CROW Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte 2018 biedt ruimte voor verbetering. Daarom hebben de Adviesgroep Beeldkwaliteit en een CROW-werkgroep met gecertificeerde inspecteurs afgelopen jaar diverse aanpassingen besproken. Zo maken we in de CROW Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte 2023 de beeldmeetlatten, meetinstructies en definities duidelijker en simpeler. Ook geven we aan dat de beeldsystematiek alleen geschikt is voor het (dagelijkse) verzorgingsonderhoud en niet voor technisch onderhoud. Daarnaast werken we op dit moment hard aan een toelichting hoe je kunt aansturen op een goede samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer.

Bijeenkomst

Tijdens deze bijeenkomst geven we een toelichting op de wijzigingen die we, in samenwerking met betrokkenen uit de sector, in de Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte 2023 hebben aangebracht. We staan achtereenvolgens stil bij de beeldmeetlatten, meetinstructies en definities. Vervolgens gaan we in deelsessies uiteen om met elkaar in gesprek te gaan over deze wijzigingen. Er is voldoende ruimte om aan te geven wat er volgens jou anders of beter kan.

Programma

13:00 uur  Ontvangst
13:30 uur  Welkom en opening
13:45 uur  Toelichting op wijzigingen in beeldmeetlatten, meetinstructies en definities
14:45 uur  Pauze
15:00 uur  Deelsessies
16:15 uur  Afsluiting
16:30 uur  Einde

Aanmelden

Gebruik jij de Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte 2018 en wil je meepraten over de wijzigingen voor de nieuwe KOR 2023? Meld je dan nu aan voor deze bijeenkomst die plaatsvindt in Harderwijk. Deelname aan deze bijeenkomst is gratis.

Meer weten?

Wil je meer weten over de tervisielegging of ben je verhinderd om naar de bijeenkomst te komen maar wil je wel je feedback aan ons meegeven?
Ga naar de themapagina over de tervisielegging.

Locatie

SIGHT Landscaping
Fokko Kortlanglaan 137
Harderwijk, 3845 LC Nederland
+ Google Maps