Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst biobased asfalt in Vlissingen (live)

23 maart @ 12:30 - 16:00

Gratis

Introductie

Is dit het meest duurzame stukje weg ter wereld? Een proefvak waarvan zowel de onderlaag, de tussenlaag als de toplaag uit biobased asfalt bestaat, gelegen in Vlissingen.

Om de klimaatdoelstellingen te halen is de transitie naar een groene, CO2 neutrale economie noodzakelijk. Biobased circulaire innovaties zijn daarin essentieel. Circular Biobased Delta heeft in samenwerking met de aannemer en overheden door het hele land proefvakken met biobased asfalt gerealiseerd.

Met dit mooie voorbeeld willen zij graag andere overheden inspireren om hiermee aan de slag te gaan en handvatten te geven hoe dit op te pakken.

Ben je benieuwd hoe dit tot stand is gekomen en hoe dit in jouw voordeel kan werken? Op donderdag 23 maart organiseren we een fysieke bijeenkomst met het programma CHAPLIN, de provincie Zeeland en de aannemer H4A. We starten met een gezamenlijke lunch, de betrokken partijen delen hun kennis en ervaring en we sluiten de middag af met een bezoek aan het proefvak.

De sprekers

  • Joop Groen vertelt namens het programma CHAPLIN hoe zij het asfalt hebben ontwikkeld en welke voordelen er zijn bij toepassing.
  • Martijn Verschuren vertelt namens aannemer H4A over het ontstaan van het toepassen van lignine in asfalt en wat er procesmatig is bereikt door het asfalt in de praktijk toe te passen.
  • Wilko Heij vertelt namens de provincie Zeeland over de ervaringen die zijn opgedaan door het toestaan van het biobased asfalt op de openbare weg.

Sluit aan en ontmoet ook mede-wegbeheerders, werkzaam bij de overheid. We zien ernaar uit je te ontmoeten, 23 maart in Vlissingen.

Praktische informatie

Locatie: Vlissingen (exacte locatie n.n.t.b.)
Evenementdatum: 23 maart 2023
Tijd: 12.30 – 16.00 uur (incl. lunch)
Kosten: Geen
Doelgroep: Wegbeheerders werkzaam bij de overheid

Inschrijven

Meld je aan via deze link.

Gegevens

Datum:
23 maart
Tijd:
12:30 - 16:00
Kosten:
Gratis
https://platformwow.nl/agenda/2023/03/bijeenkomst-biobased-asfalt-in-vlissingen-live

Organisator

Locatie

Vlissingen
Vlissingen, Nederland + Google Maps