Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Assetmanagement in hapklare brokken – lunchlezing

22 maart 2023 @ 12:00 - 13:00

Gratis

Asset… wat? In het werkveld van openbare ruimte en infrastructuur hoor je steeds vaker de term assetmanagement. Waar staat deze term eigenlijk voor? Nog veel belangrijker, wat is de waarde en betekenis voor het werk voor jou als professional in dit werkveld? Tijdens een CROW-lunchlezing delen we graag onze kennis over de ‘Wat’ van assetmanagement.

Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de absolute basis van assetmanagement. Wat is het? Waarom zou je er wat mee doen? En we laten visueel zien hoe ‘werken vanuit assetmanagement’ eruit ziet aan de hand van voorbeelden die blijven hangen. Uiteraard plannen we genoeg tijd in om vragen te beantwoorden. Na afloop heb je een globaal beeld van wat er met de term wordt bedoeld.  En als dan de term op je werk valt, weet je het wat en de waarde ervan.

Is dit iets voor jou?
Hoor je de term inmiddels links en rechts om je heen genoemd worden, en ben je benieuwd wat het inhoudt en/of hoe dit aansluit bij jouw organisatie? Dan is deze bijeenkomst een perfecte opstap zonder dat er dieptekennis wordt gevraagd. Ben je al een expert? Neem dan vooral je collega’s mee naar deze lunchlezing!

Omschrijving

De mensheid heeft altijd al samengewerkt door kennis  en ervaring te delen om gemeenschappelijke doelen te behalen. Van de eerste dijken aanleggen in de Middeleeuwen tot op de dag van vandaag door bijvoorbeeld bewoners te laten meebeslissen bij de herinrichting van de straat.

In de samenwerking maken we keuzen: kijken welke middelen we hebben (kosten, grondstoffen mensen), welke doelen we willen behalen (prestaties), en wat er fout kan gaan (risico’s). De kunst is om te  zoeken naar de optimale balans die is uit te leggen aan een ander. Professionaliseren van het assetmanagement betekent het in samenhang verbeteren van onze werkwijze in de gehele keten van beleid en politiek tot en met de uitvoering en weer terug. Het vraagt om een helder beeld op wat we precies met onze wegen, vaarwegen en watersystemen voor Nederland willen bereiken, het scherper in beeld hebben van het presteren en de staat van deze infrastructuur, toegesneden informatiesystemen en het ontwikkelen van het personeel. Dit zijn ook de bouwstenen voor het opstellen van de meerjarenplannen.

Steeds meer organisaties in Nederland spreken over dat ze ‘werken met de principes van assetmanagement’. Echter, voor velen maakt dit het niet meteen duidelijk wát assetmanagement dan inhoudt in het werk en wat het betekent voor de organisatie maar ook om bij te dragen aan de maatschappelijke welvaart en opgaven.

Wil jij ook een eerste kennismaking met assetmanagement? Schrijf je dan nu in voor de lunchlezing.

Kijk voor meer assetmanagement-kennis ook op www.iampro-portaal.nl

Programma

Het onderstaande programma is in concept:

12.00 uurWelkom
12.03 uurDe grote opgaven
12.08 uurWat is assetmanagement
12.20 uurAssetmanagement & jij
12.30 uurEen model voor assetmanagement (en hoe werkt zoiets)
12.45 uurRuimte voor vragen
13.00 uurEinde

Inschrijven

Klik op de inschrijfknop en log in met uw Mijn CROW-account.

Gegevens

Datum:
22 maart 2023
Tijd:
12:00 - 13:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
https://www.crow.nl/bijeenkomsten-en-congressen/assetmanagement-in-hapklare-brokken?skuzenoid=KE009_23_01

Locatie

Online