Het zijn complexe tijden die alleen maar ingewikkelder worden. Infraprogramma’s en -projecten hebben steeds meer samenhang en interactie. Dat vraagt om een serieus inzicht in de technieken maar vooral een goed zicht op sturing en beheersing. Dit symposium geeft handvatten, kapstokken en inzicht hoe hier praktisch mee om te gaan. Moderne technieken helpen ons daarbij om succesvol de doelen te realiseren.

Op donderdag 30 november 2023 vond het symposium “managementmodellen maken technisch vakmanschap zichtbaar” plaats op de RDM-campus in Rotterdam.  

Het was een interessante middag met verschillende sprekers. Als eerste nam Nicole Borkens, senior-adviseur bij het Cluster Stadswerken, ons mee in de realisatie van de DigiCampusGWW: wat is het doel en waar staan we nu? Daarna gaf Dick Hortensius, senior-adviseur managementsystemen, een presentatie over de diverse managementmodellen van NEN-ISO.  

Na de pauze vertelde Léon Dijk ons als Projectleider van de CO2-prestatieladder voor het Concern Rotterdam meer over de implementatie van Niveau 3 in de gehele organisatie. Ook is hij bezig met het realiseren van de doorontwikkeling naar niveau 4 en 5. Tenslotte vertelde Ed Mallens, Kwaliteits-/ Risicomanager bij het Ingenieursbureau van Rotterdam, over Kwaliteits-/ Risicomanagement en kennisuitwisseling.  

Na het symposium was het tijd voor een afsluitende netwerkborrel, waar we ook gezamenlijk afscheid hebben genomen van Ed Mallens als Netwerk Manager van RegioIngenieur.  

Benieuwd naar de verschillende presentaties? Bekijk ze hieronder: