Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Zomerschool: waterinnovaties Blijdorp

5 juli @ 10:00 - 12:30

Gratis

Introductie

Ook dit jaar organiseren we een reeks zomerscholen. We trappen af op vrijdag 5 juli met een bezoek aan de innovatieve proeftuinen van Diergaarde Blijdorp. Na de ontvangst en een presentatie wandelen we door het park langs innovatieve water- en klimaatoplossingen. 

Let op: de zomerscholen zijn uitsluitend voor medewerkers van (vaar)weg- en waterbeherende overheden.

Veelbelovende waterinnovaties

De Rotterdamse dierentuin heeft met 28 hectare het formaat van een kleine wijk. Vooral het watersysteem maakt Diergaarde Blijdorp razend interessant voor samenwerkende partijen zoals de TUDelft, het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard en de gemeente Rotterdam. Er wordt hier gecontroleerd getest worden met veelbelovende waterinnovaties. Het doel: steden die in de toekomst leefbaar blijven. Zo is er een klimaatadaptief voorplein aangelegd, wordt er geëxperimenteerd met groene gevels en onderzocht of er energie uit vervuild oppervlaktewater gehaald kan worden.

Leren over de samenwerking tussen publieke en private partijen

We zijn te gast bij onder andere Lindsey Schwidder, Project Manager Water Innovaties en de aanjager van de samenwerking tussen het valorisatieprogramma VPdelta en Diergaarde Blijdorp. Kom naar Blijdorp en leer meer over de samenwerking tussen publieke en private partijen, die de handen ineen slaan voor vernieuwende water- en klimaat oplossingen. De innovatieproeftuin won zelfs de Platform WOW publieksprijs.

Als deelnemer krijg je een toegangskaart en een uitrijdkaart. Na afloop ben je vrij om de diergaarde verder te ontdekken.

Nog meer zomerscholen op komst

De zomerscholen zijn alleen toegankelijk voor medewerkers van de overheid. Kijk in het inschrijfformulier waar je je voor kunt inschrijven. Wees er snel bij, want vol=vol! We zijn ook nog in gesprek over een aantal andere zomerscholen. Houd onze website en berichten in de gaten voor de locaties en data.

Praktische informatie

Locatie:        Diergaarde Blijdorp, Blijdorplaan 8, 3041 JG Rotterdamwow
Datum:         5 juli 2024
Kosten:        Geen
Doelgroep:  Medewerkers van (vaar)weg- en waterbeherende overheden

Aanmelden

Aanmelden kan via de link.

Gegevens

Datum:
5 juli
Tijd:
10:00 - 12:30
Kosten:
Gratis
https://platformwow.nl/agenda/2024/07/zomerschool-waterinnovaties-blijdorp

Organisator

Locatie

Diergaarde Blijdorp
Blijdorplaan 8
Rotterdam, 3041 JG
+ Google Maps