Laden Evenementen

Zomerschool kademuren Breda

23 juli @ 14:00 - 16:00

Gratis

Introductie

Op dinsdag 23 juli organiseren we een zomerschool in Breda met de focus op de werkzaamheden aan de kademuren van de Nieuwe Mark. We wandelen over het gerealiseerde deel en bekijken het deel in uitvoering. 

Vergroenen

De Gemeente Breda gaat de muren en de kades van de Nieuwe Mark vergroenen met bomen, planten, varens en mossen. Door de kademuren te vergroenen wil GreenQuays (een samenwerking tussen acht partijen) de natuur terugbrengen in de stad. Zo ontstaat een mooie begroeide kade en een gevarieerd dierenleven. In een proefopstelling is geëxperimenteerd met verschillende uitwerkingen van de kademuur. Een aantal van deze proefstukken is nog te zien.

Werk in uitvoering bekijken

We bekijken het water, de groene kademuren, de brede luie trap, de groenperken en het gekozen straatmeubilair. Tijdens de bouwvak ligt het werk stil, waardoor we met de hele groep het werk in uitvoering kunnen bekijken. Bij de uitgegraven droge bouwput kunnen we de eerste opgemetselde kademuren en hangschorten bekijken.

Omgevingsmanager Nathalie Verhaar en projectmanager Willem de Brouwer van de gemeente Breda vertellen je alle ins en outs.

Nog meer zomerscholen op komst

De zomerscholen zijn alleen toegankelijk voor medewerkers van de overheid. Kijk in het inschrijfformulier waar je je voor kunt inschrijven. Wees er snel bij, want vol=vol! We zijn ook nog in gesprek over een aantal andere zomerscholen. Houd onze website en berichten in de gaten voor de locaties en data.

Praktische informatie

Locatie:       Informatiecentrum (wit pand), Markendaalseweg 44, Breda
Datum:       23 juli 2024
Kosten:       Geen
Doelgroep: Medewerkers van (vaar)weg- en waterbeherende overheden

Aanmelden

Aanmelden kan via de link.

Gegevens

Datum:
23 juli
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
https://platformwow.nl/agenda/2024/07/zomerschool-kademuren-breda

Organisator

Locatie

Informatiecentrum Breda
Markendaalseweg 44
Breda,
+ Google Maps