Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Werkgroep Gemeentelijk Bruggen | sessie 1

25 mei @ 14:00 - 17:00

Gratis

De Bouwcampus organiseert vier sessies van de nieuwe werkgroep Gemeentelijke Bruggen, tot stand gekomen in samenwerking met Platform Bruggen. Op 19 april vond de kick-off plaats, waarin het doel en de aanpak van de werkgroep werd besproken; het zoeken naar mogelijkheden om te standaardiseren om zo het renoveren of vervangen van bruggen in grotere aantallen naar de markt te brengen. Op donderdag 25 mei trappen we af met de eerste sessie.

Waarom de werkgroep Gemeentelijke Bruggen?

De komende jaren moeten gemeenten duizenden bruggen duurzaam vervangen of renoveren. Dat is een enorme opgave omdat daarnaast ook geld en mensen nodig zijn voor de woningbouwopgave, energietransitie en klimaatadaptatie. Om hier een efficiënte aanpak voor te bedenken komt de werkgroep Gemeentelijke Bruggen dit jaar vier keer bij elkaar. Vorig jaar zochten al ruim 100 deelnemers uit de hele keten naar mogelijke oplossingen in drie andere werkgroepen; sluizen, beweegbare bruggen en gemalen. In deze werkgroepen bogen de deelnemers zich over vragen als: hoe kom je tot een meer seriematige aanpak, een vernieuwende marktbenadering en tot een concrete uitvraag? En welke leerervaringen uit de praktijk kunnen hierbij worden ingezet? De inspanningen van de drie werkgroepen resulteerden in bijgevoegde praatplaat met daarop stappen naar een vernieuwende aanpak.

Praktische informatie

De data van de reeks zijn als volgt:

sessie 1 | donderdag 25 mei
sessie 2 | donderdag 22 juni
sessie 3 | donderdag 14 september
sessie 4 | donderdag 12 oktober

De sessies vinden plaats van 14:00 – 17:00 uur op verschillende locaties in het midden van het land. Aansluitend aan de sessies is er een borrel. De definitieve locaties en meer informatie over het programma ontvang je na aanmelding.

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden.

Gegevens

Datum:
25 mei
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
https://debouwcampus.nl/activiteiten