Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Webinarreeks Digitalisering: de ondergrond in met VKLS

19 januari @ 13:00 - 15:00

Gratis

Op dinsdag 19 januari van 13:00 – 14:00 uur organiseert RegioIngenieur wederom een webinar over Digitalisering, in samenwerking met de gemeente Leiden. Dit keer duiken we de ‘ondergrond’ in met het project Verticaal kabels en leidingen systeem (VKLS). Dit project is onderdeel van het thema Vol onder maaiveld van het COB


Geïnteresseerd? Meld je hier aan!


Dit derde Webinar in deze serie zal plaatsvinden op dinsdag 19 januari van 13:00 – 14:00 uur met Pieter van Leeuwen, projectcoördinator bij gemeente Leiden, als spreker.

De binnenstedelijke ondergrond barst uit zijn voegen. Het is nodig orde in de chaos te scheppen. Vooral ook om toekomstige ontwikkelingen, zoals de energietransitie, klimaatadaptatie en het vervangen van riolering en k&l netwerken (aanleg glasvezel), het hoofd te bieden. Een van de manieren om de beperkte ondergrondse ruimte beter te benutten is het Verticaal Kabels & Leidingen Systeem (VKLS). Geïnspireerd door het thema ‘Vol onder maaiveld’ van het COB en de Bouwcampus heeft gemeente Leiden dit idee aangedragen dat zou kunnen bijdragen aan de oplossing van dit maatschappelijke probleem. Een van de manieren om de beperkte ondergrondse ruimte beter te benutten is namelijk een verticale ordening van de kabels en leidingen, in plaats van de gebruikelijke horizontale/verticale ordening.

In dit Webinar vertelt Pieter van Leeuwen over het principe, de voordelen van VKLS, samenwerking met andere stakeholders en de huidige status van dit project. Natuurlijk zal er tijdens de sessie weer genoeg ruimte zijn voor vragen en discussie om dit Webinar tot een interessant en interactieve sessie te maken.

Meld je hier aan voor dit derde Webinar in de reeks op 19 januari: de ondergrond in met het Verticaal Kabels en Leidingen Systeem. Wij hopen je online te zien bij één of meerdere van onze Webinars uit de Webinarreeks Digitalisering.

Wat: Webinar Digitalisering: de ondergrond in met VKLS. 
Wanneer: 19 januari 2021, 13:00 – 14:00 uur.
Waar: Online, via MS Teams (de link ontvang je na aanmelding)
Wie: Pieter van Leeuwen (Project coördinator gemeente Leiden) 


Gegevens

Datum:
19 januari
Tijd:
13:00 - 15:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Locatie

Bouwcampus
Van der Burghweg 1
Delft,2600 AENederland
+ Google Maps