Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Webinar Zero Emissie

11 april @ 15:00 - 16:00

Gratis

Het verminderen van de uitstoot van stikstof, fijnstof en CO2 staat hoog op de politieke agenda. Ook de bouw. Om de uitstoot te verminderen, is het essentieel dat tijdens bouwprojecten schoon en emissieloos bouwmaterieel wordt gebruikt.

Gemeenten, provincies, waterschappen en rijksdiensten moeten daar natuurlijk rekening mee houden als zij hun bouwprojecten aanbesteden. Maar dat is niet altijd makkelijk. Om hen daar mee te helpen hebben we een praktische e-learning ontwikkeld.

Op 11 april om 15:00 uur lichten we de e-learning graag toe. Tijdens een inspirerend webinar laten we inkopers zien hoe zij de e-learning kunnen gebruiken. Ook delen diverse gemeenten, waaronder Rotterdam, hun ervaringen. Verder geeft bijzonder hoogleraar Publieke Inkoop Fredo Schotanus een toelichting op het stroomschema ‘emissieloos materieel uitvragen voor publieke opdrachtgevers’.

Deelnemen aan het webinar? Stuur een e-mail naar: chantal.iesberts@rws.nl

De e-learning is ontwikkeld door de buyer group Zero Emissie Bouwmaterieel (ZEB). Deze buyer group is een mooie samenwerking tussen inkopers bij de rijksoverheid, provincies, gemeentes, waterschappen en marktpartijen.

De buyer groep wordt getrokken door het team Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI), het Transitiepad Weg Dijk en Spoor materieel in samenwerking met het programma SEB. Het MVI team stimuleert namens het Rijk circulair inkopen in Nederland en wereldwijd.

Gegevens

Datum:
11 april
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Online