Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Webinar Werken in en met verontreinigde bodem

9 mei 2023 @ 12:30 - 13:45

Gratis

CROW-publicatie 400 ‘Werken in en met verontreinigde bodem’ is een systematiek voor het bepalen van veiligheids- en gezondheidsrisico’s en de bijbehorende beschermende maatregelen waarbij risicogestuurd werken centraal staat. De Online Kennismodule is op diverse punten herzien. Wil je weten wat de veranderingen zijn en welke invloed dat mogelijk heeft op je werkzaamheden? Meld je dan aan voor het webinar op dinsdag 9 mei. Kom je ook?

Aanleiding

De CROW-richtlijn ‘Werken in en met verontreinigde bodem’ wordt online geactualiseerd in mei 2023. De richtlijn heeft betrekking op alle werkzaamheden die in en met verontreinigde bodem of baggerspecie kunnen plaatsvinden. Met deze vernieuwingen en aangepaste inhoud sluit de geactualiseerde, online derde versie beter aan op de huidige ontwikkelingen.

De herziening in mei betreft alleen de Online Kennismodule ‘Werken in en met verontreinigde bodem’. De papieren publicatie wordt eind 2023 herzien op basis van de aanpassingen naar aanleiding van de Omgevingswet die per 1 januari 2024 ingaat. Deze aanpassingen worden dan ook in de Online Kennismodule doorgevoerd.

Wat kan je verwachten tijdens dit webinar?

In een uur tijd lichten we de belangrijkste wijzigingen van de richtlijn toe en heb je de mogelijkheid om je vragen direct aan ons te stellen. Door goed te begrijpen wat er is gewijzigd, kan je beter inschatten welke invloed deze versie van de richtlijn heeft op je eigen procedures.

De wijzigingen zijn divers. De meeste aanpassingen zijn gedaan bij het gebruik van de Bodemkwaliteitskaart en toetswaarden van rekenvoorbeelden. Ook zijn het R-DLP examen en de certificering aangepast. Nieuw zijn de functieprofielen die zijn opgesteld voor de gebruikers, zoals grondwerkers en machinisten die zijn gekoppeld aan risicoklasse 1 t/m 4.

Voor wie is dit webinar interessant?

Het webinar is voor iedereen die te maken heeft met projecten waarin wordt gewerkt met verontreinigde bodem. Dat zijn voornamelijk toezichthouders, veiligheidsdeskundigen, projectmanagers, uitvoerders en andere vakgenoten die ook regelmatig praktijkcollega’s aansturen.

Programma

12.30 uurOpening door Eddy Westdijk (CROW)
12.35 uurBelangrijkste wijzigingen richtlijn door Klaas Ruigewaard (Aboma)
12.45 uurDrie vragen aan de nieuwe voorzitter van het Platform P400 Verontreinigde bodem, Sjesco Heuberger (Aboma)
12.50 uurBodemkwaliteitskaart door Henriëtte van Hoek (gemeente Amsterdam)
13.05 uurFunctieprofielen risicoklasse door Daan van Wieringen (NL Ingenieurs)
13.25 uurInventarisatie wensen bijeenkomst najaar door Wilko Bardelmeijer (CROW)
13.45 uurEinde

Inschrijven

Deelname aan dit webinar is gratis. Aanmelden is wel nodig; je ontvangt uiterlijk een werkdag van tevoren van ons de link om aan het webinar deel te nemen.

Vragen? Stel ze aan congressen@crow.nl.

Locatie

Online