Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Webinar Drones

6 december 2021 @ 13:00 - 15:00

Gratis

Maandag 6 december van 13:00 uur tot 15:00 uur organiseert netwerk RegioIngenieur in samenwerking met Defensie, het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard, NLR, de brandweer en DutchDroneCompany een webinar over de toepassing van drones.

De mogelijkheden van drones zijn veelbelovend en divers! Drones kunnen waardevolle data verzamelen, schade beoordelen, ingezet worden bij branden en andere incidenten, toezicht houden bij evenementen en inspecteren en onderhoud plegen op moeilijk toegankelijke plekken.

Tijdens dit webinar komen er verschillende presentaties aan bod van het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard, NLR, de brandweer en Dutch Drone company over hun toepassing van drones.

SPREKERS

Robbert Heinecke – Gezamenlijke Brandweer
Robbert Heinecke is Hoofd Bedrijfsinformatie & Inkoop bij de Gezamenlijke Brandweer. Daarnaast is hij oprichter van Team Digitale Verkenning binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Operationeel bekleedt hij de functie van Officier van Dienst Brandweer en Coördinator Digitale Verkenning. Binnen zijn reguliere werkveld is hij veel bezig met innovatie en ICT-oplossingen welke passen binnen het operationele werkveld. Door zijn ICT en brandweer achtergrond is dit een goede combinatie.

Jeffry Spanjer – HHSK
Jeffry Spanjer is bij het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard in dienst als handhaver. Jeffry is 1 van de 12 toezichthouders en handhavers die bij hhsk in dienst zijn. Zijn dagelijkse werkzaamheden bestaan onder andere uit het toezichthouden op de aanleg van de nieuwe A16, het behandelen van meldingen en klachten, buitengewoon opsporingsambtenaar, drone piloot en projecttrekker van Slootview. Jeffry staat bekend om zijn enthousiasme, collegialiteit en kennis van zaken, maar vooral zijn drijfveer om complexe vraagstukken telkens tot een goed eind te brengen. Jeffry gaat altijd voor kwaliteit.

Martin Joosse – NLR
Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum NLR is het Nationale onderzoeksinstituut voor lucht- en ruimtevaart. Binnen dit werkveld valt ook de onbemande luchtvaart. Daarbij wordt naast theoretisch onderzoek ook in de praktijk ontwikkeld en getest. NLR heeft een eigen Dronecentrum en een onbemande luchtvloot die wordt ingezet bij de vele onderzoeksprojecten. Martin Joosse is naast onderzoeker ook actief binnen operator- en trainingsorganisatie van het Dronecentrum.

Willem Jan Boer – Dutch Drone Company
Willem Jan Boer is werkzaam als Business Development Manager bij Dutch Drone Company. DDC biedt een breed scala aan tools voor onderzoek en inspecties. Door middel van drones kan data worden gewonnen die bruikbaar is voor ingenieurs binnen projecten. Denk bijvoorbeeld aan het in kaart brengen van terreinen of het doen van analyses.

Wouter Asveld en Hugo Geerlings – manifest ‘Drones als vliegwiel voor een nieuw gemeentelijk domein’
Estelle van der Velden (gemeente Rotterdam), Hugo Geerlings (gemeente HLT) en Wouter Asveld presenteren een gemeentelijk manifest voor een steviger positie van gemeenten in het beheer van de onderste luchtlaag. Het manifest agendeert het thema drones bij de VNG, en pleit ervoor om alle gemeenten actiever te betrekken op het thema. Tijdens de Amsterdam Drone Week in januari zal het manifest gelanceerd worden.

Wouter Asveld is beleidsadviseur economie bij de Gemeente Enschede, en houdt zich als accountmanager van dronecluster Space53 bezig met de gemeentelijke betrokkenheid bij drone ontwikkelingen.

Hugo Geerlings is dronepiloot en Beheerder basis- en kernregistraties bij de gemeente Hillegom, Lisse en Teylingen in het samenwerkingsverband HLTsamen. Deze organisatie is de eerste gemeente van Nederland met een ROC (Remotely Operator Certificaat). Daarnaast geïnteresseerd in alle toepassingen van dronegebruik binnen de gemeente.
PROGRAMMA

  • Start van het Webinar: 13.00
  • Introductie – RegioIngenieur | Ed Mallens
  • Presentatie 1 – Robbert Heinecke | Gezamenlijke Brandweer
  • Presentatie 2 – Jeffry Spanjer | HHSK
  • Pauze
  • Presentatie 3 – Martin Joosse | NLR
  • Presentatie 4 – Willem Jan Boer | Dutch Drone Company
  • Manifest ‘Drones als vliegwiel voor een nieuw gemeentelijk domein’ | Wouter Asveld en Hugo Geerlings
  • Afsluiting

Tijdens de sessie is er ruimte zijn voor vragen en discussie. Meld je hier aan en we hopen je 6 december online te zien bij dit Webinar Drones! De teams-ruimte is open om 12.45. Het Webinar begint om 13.00.

Tijdens de sessie is er ruimte zijn voor vragen en discussie. Meld je hier aan en we hopen je 6 december 13.00 online te zien bij dit Webinar Drones!

Meld je HIER aan!!

Gegevens

Datum:
6 december 2021
Tijd:
13:00 - 15:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie: