Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Webinar BIM Praktijkervaring: hoe verbind je onderdelen in de keten binnen en buiten de organisatie?

7 september 2021

Gratis

Bij assetmanagement van openbare ruimte en infrastructuur is de beschikbaarheid over de juiste, actuele en volledige data van de asset een ‘must’.  Het gaat daarbij om grote hoeveelheden informatie. Informatiemanagement is daarom essentieel. Door het gebruik van een OTL (Object Type Library) creëren we gedurende de hele levenscyclus van een asset dezelfde informatieopbouw. Met goede afspraken en standaarden kunnen we onze informatiestromen verbeteren, maar samenwerken blijft de basis. Het is dus mooi dat we kunnen werken met gestandaardiseerde objecten voor de Openbare Ruimte en Infrastructuur, maar daar zijn we er niet mee. Werken met data vraagt een verandering binnen de organisatie. Hiervoor moet je verschillende onderdelen in de keten binnen en buiten de organisatie verbinden.

Maar wie doet wat en waar heb je elkaar voor nodig? In deze sessie gaat Joseph Steenbergen, Programmamanager BIM bij Amsterdam in op de samenwerking tussen de diverse rollen voor assetinformatiemanagement. Amsterdam is inmiddels vergevorderd met de implementatie van de IMBOR LD in Amsterdam en gebruikt de generieke Informatieleveringsspecificatie voor de data uitvraag naar haar aannemers.

Wil jij graag BIM binnen je organisatie implementeren maar heb je nog geen duidelijke afspraken over wie wat doet en waar je elkaar voor nodig hebt? Meld je dan aan voor het webinar op 7 september!

Meer informatie en registreren: Webinar BIM Praktijkervaring: hoe verbind je onderdelen in de keten binnen en buiten de organisatie? – CROW