Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Regionale Marktdag Rotterdam – 9 november 2023

9 november 2023 @ 13:15 - 19:00

Gratis

Op donderdag 9 november van 13:15 tot 19:00 uur organiseren RegioIngenieur, Gemeente Rotterdam, Stichting Rondom GWW en Bouwend Nederland de jaarlijkse Regionale Marktdag Rotterdam. De marktdag zal plaatsvinden in het pittoreske Excelsiorstadion in Rotterdam.

De middag staat in het teken van het thema:

“Van beleid naar praktijk” – Samenwerken in de voorbereiding en in de realisatie

In het programma krijgt u inzichten van gemeenten en het infrabedrijf vanuit het overkoepelende programma Buitenwerk Samen Sterk in de regio, ondersteund door inleidende sprekers. Centraal staat hierin de vraag hoe we gezamenlijk als ketenpartners omgaan met de actuele uitdagingen in de GWW-sector. Dit jaar zal hierbij speciale aandacht uitgaan naar de praktijk op de werkvloer. Werken alle slimme plannen die we achter ons bureau verzinnen ook wel in de praktijk? Daarom nodigen we voor deze marktdag niet alleen beleidsmakers, commercieel managers en directeuren uit, maar ook de projectleiders, werkvoorbereiders, uitvoerders, directievoerders en toezichthouders.

Datum:      Donderdag 9 november 2022

Tijd:            14:00-17.45, inloop vanaf 13:15

Locatie:     Excelsiorstadion, Honingerdijk 110, 3062 NX Rotterdam

Parkeren: Gratis parkeren op het terrein

 

Programma

13:15 – Inloop
14:00 – Opening, welkom en inleiding door dagvoorzitter
14:15 – Plenaire sessie I
14:45 – Workshopronde I vanuit oogpunt voorbereiding & beleid, met keuze uit de volgende opties:
a) toepassing EMVI in de praktijk (met o.a. Jos van Alphen, Bouwend Nederland, een aannemer en ambtenaren van de gemeente Rotterdam)
b) emissieloos bouwen (met Arjan Krijnen van Verboon Maasland en Jorg Willems van het Hoogheemraadschap van Delfland, over o.a. de roadmap 2030 naar emissieloos baggeren) 
c) de veiligheidsladder: verantwoordelijkheden binnen veiligheid (Bas van der Maden van de BAM en Leon Voogt van het Havenbedrijf Rotterdam nemen ons mee in hun aanpak van de veiligheidsladder)
d) samenwerken met digitalisering (met o.a. bijdrage vanuit de DigiCampus GWW en het bespreken van twee casussen, over de weekstraat en over kabels en leidingen)

15:45 – Pauze
16:15 – Plenaire sessie II
16:45 – Workshopronde II vanuit oogpunt realisatie (zelfde onderwerpen als ronde I)
17:45 – Borrel & buffet, met spreker over samenwerken uit de voetbalpraktijk
19.00 – Einde marktdag

De marktdag is dus bedoeld voor beleidsmakers en voor medewerkers uit de projectpraktijk! We roepen je daarom op om zoveel mogelijk mannen en vrouwen ‘van de vloer’ te vragen zich aan te melden. Dat kan door deze uitnodiging door te sturen, of hun naam in te vullen op het aanmeldformulier. Zo kunnen we de gewenste dialoog tussen ‘beleid’ en ‘praktijk’ zo goed mogelijk voeren. Eventueel is het mogelijk om vanaf het tweede deel aan te sluiten.

Aanmelden kan via deze link:
https://www.aanmelder.nl/marktdag-rotterdam/subscribe

Gegevens

Datum:
9 november 2023
Tijd:
13:15 - 19:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
https://www.bouwendnederland.nl/actueel/bijeenkomsten/35669/regionale-marktdag-rotterdam

Organisator

RegioIngenieur
E-mail:
info@regioingenieur.nl
Site:
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Excelsior stadion
Honingerdijk 110
Rotterdam, Nederland
+ Google Maps