Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.

DigiCampus GWW – Brede resultatensessie

4 december 2023 @ 14:00 - 17:00

Gratis

De digitale transformatie van de GWW-sector is volop gaande. Wij hebben ons verbonden aan DigiCampus GWW omdat we daarmee een belangrijke én noodzakelijke impuls willen geven aan het digitaal vaardig maken van de mensen die in onze sector werken. Daarnaast stimuleren we slim digitaal samenwerken in de keten. We nodigen je van harte uit voor de resultatensessie van het 2023-traject van de DigiCampus GWW-casusteams op 4 december a.s.. Tijdens deze sessie hoor je over concepten die hieraan gaan bijdragen.

 

Praktijkcasussen

Dit jaar hebben zo’n 40 mensen vanuit markt* en overheid* gewerkt aan vijf praktijkcasussen waarin ook de implementatiestappen zijn uitgewerkt. Met als doel om de ambities in de praktijk te brengen! De casussen zijn:

 • Het proces van weekstaten beter en makkelijker maken
 • De bestaande situatie van kabels en leidingen in kaart brengen
 • Het RAW-proces efficiënter doorlopen in de gehele keten
 • Moderne technieken inzetten voor betere ketensamenwerking
 • Digitale competenties in GWW-functieprofielen borgen

 

De casussen zijn in gemengde teams van overheid en markt in de praktijk onderzocht en uitgewerkt. Ze geven integraal inzicht uit de projectpraktijk en zijn gereed als pilotproject. Daarom is nu het moment gekomen voor implementatie!

* Lindeloof, Dura Vermeer, BAM, Van der Meer Infra, Gebiedsmanagers, Heijmans, Van Dijk Maasland en Kuipers Infra Strijen. Gemeenten Leiden, Vlaardingen, Rotterdam, Dordrecht, Hoogheemraadschap Delftland en provincie Zuid-Holland.

 

Resultatensessie van 2023

We nodigen je graag uit voor de resultatensessie van het traject van dit jaar, waar we:

 1. De resultaten presenteren
  Je hoort welke concepten in ‘digitaliseringsoplossingen, -werkvormen of -tools voor effectievere dataoverdracht en/of efficiency in de keten’ zijn ontwikkeld. Er is alle ruimte om vragen te stellen, graag zelfs. De opgedane ervaringen hebben tot doel om met elkaar te bedenken waar we de implementatie gaan starten, bijvoorbeeld in een pilot, maar ook om te verankeren in leerprogramma’s. Daarvoor hebben we jouw kennis en hulp nodig.
 2. Het vervolg in 2024 bepalen
  We kiezen met elkaar op welke casussen we ons volgend jaar gaan richten en met wie. Je hoort meer over het traject in 2024 en hebt de mogelijkheid om aan te sluiten bij een casusteam.

 

Praktisch

Datum:                Maandag 4 december 2023

Tijd:                     14.00 tot 17.00 uur

Locatie:               Zaal 40.11 van De Rotterdam – Wilhelminakade 139, 3072 AP Rotterdam

 

Aanmelden

We horen graag of je erbij kan zijn. Ben je erbij? Meld je uiterlijk 24 november aanstaande aan door een mail te sturen aan info@digicampusgww.nl o.v.v. Resultaten DigiCampus GWW. Aanmelden is van belang zodat we je op de lijst kunnen zetten bij de receptie.

Gegevens

Datum:
4 december 2023
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
Gratis

Locatie

De Rotterdam
Wilhelminakade
Rotterdam, 3011 BN Nederland
+ Google Maps