Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Proeven aan de Praktijk | Usecases voor digital twins bij renovatie

22 juni

In Proeven aan de Praktijk staan praktijklessen voor het bereiken van CO2-neutrale woningrenovatie centraal. We delen ervaringen, gaan in gesprek met elkaar en zoeken naar opschalingskansen. Zeven regionale innovatiehubs en De Bouwcampus werken via eigen Communities of Practice aan proposities voor CO2-neutraal renoveren. Zij delen opgedane kennis en ervaringen met elkaar en met iedereen die het horen wil. Omdat we door kruisbestuiving en opschaling de ambitie van duurzame renovatie van de sociale woningbouw kunnen realiseren. Kennis die we opdoen in de regio moet elders in het land worden opgepakt en weer verder gebracht. Tegelijk zoeken we met elkaar naar nieuwe en betere oplossingen.

Het onderwerp van deze Proeven aan de Praktijk is: Het Digitale Huis van de Toekomst – usecases voor slimme renovatie.

 

Het programma

Door digitalisering kunnen we (steeds) slimmer renoveren. De Community of Practice ‘Het Digitale Huis van de Toekomst’ – gekoppeld aan innovatiehub BouwLab R&Do – zet in op de kansen van digitalisering voor datagestuurd onderhoud. Zeven corporaties, kennisinstellingen en innovatoren werken gezamenlijk aan het vraagstuk:  hoe kan een digital twin met behulp van data gestuurd onderhoud waarde toevoegen aan het beheerproces van woningbeheerders?

De eerste stap is gezet met het in kaart brengen van usecases van datagestuurd onderhoud voor bestaande woningen. Gelijktijdig wordt er gewerkt aan de businesscase, het oplossen van knelpunten en een showcase van een digital twin. Op 22 juni deelt de Community waar ze staan en presenteert zij haar eerste resultaat.

Digital twin in het kort?

Digital Twin

Deze Proeven aan de Praktijk wordt gekoppeld aan een dag waarin het Disruptive Innovators Network, een netwerk van woningcorporaties die inzetten op innovatie, samenkomt in Amsterdam.

 

Wanneer?

Woensdag 22 juni | tijd volgt later | fysiek in Amsterdam (gekoppeld aan de bijeenkomst van het Disruptive Innovators Network)

 

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden.