Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Lunchbijeenkomst Asset Informatie: Data Dashboard – Meten is weten

29 juni 2023 @ 12:00 - 13:00

Gratis

Op weg naar klimaatneutrale en circulaire assets

Data en Informatie is 1 van de pilaren waar goed assetmanagement op rust. Daarom staat het in het hart van het iAMPro model voor assetmanagement. Het begrip ‘data en informatie’ en zijn rol in assetmanagement valt daarbij weer uiteen in een hoop verschillende facetten. We nemen dit jaar een kijkje in deze wereld en diepen een aantal van de facetten verder uit.

Netwerk CROW Essit (samenvoeging van de kennisnetwerken CROW Levende stad en iAMPro) organiseert dit jaar meerdere gratis online flitsbijeenkomsten van 1 uur, waarin je meegenomen wordt in de verschillende facetten van het middenpilaar van het iAMPro-model voor assetmanagement: Data en Informatie. Leer snel en makkelijk hoe jij assetmanagement kunt toepassen in jouw organisatie!

OMSCHRIJVING

In 2022 hebben we in detail gekeken naar de 6 gekleurde processtappen van het iAMPro model voor assetmanagement en de middenpilaar: Mens en Organisatie. De verschillende sessies over het model zijn terug te vinden bij de pagina’s voor de processtappen op CROW Essit (kijk ook hier).

Dit jaar gaan we hierop verder, maar dan met de focus op een van de onderdelen in het hart van het iAMPro-model: Data en Informatie.

Veel facetten

Met ‘Data en informatie’ als containerbegrip kan je veel kanten op. Het gaat om de data die je hebt. Maar ook hoe je deze verzamelt, inzet, structureert, visualiseert en ordent. Bij diverse van deze aspecten nemen we dit jaar een kijkje in de vorm van korte online flitsbijeenkomsten.

We kijken onder andere naar het datagebruik van de toekomst. Manieren om je data op orde te hebben voor alle levensfases van je areaal en de visualisatie van je data in dashboards in het kader van de duurzaamheidsopgave.

Bijeenkomsten

29 juni 2023: Data Dashboard: Meten is weten. Op weg naar klimaatneutrale en circulaire assets

In 2050 moet heel Nederland klimaatneutraal en circulair werken. Dat geldt dan ook voor alle assets in de openbare ruimte. Maar waar staan we nu? En welke maatregelen helpen écht om dat doel dichterbij te brengen? In opdracht van de totale sector (alle overheidslagen en de aannemers en ingenieursbureaus) heeft Duurzaam GWW2030 één uniform Dashboard Monitoring DGWW ontwikkeld. Met daarin 6 KPI’s die voor elke asset owner relevant zijn en die relatief eenvoudig gevuld kunnen worden met data. Dat levert direct inzicht in de prestaties van het totale, huidige areaal. Maar het zorgt ook voor eenduidigheid bij de markt, vergelijkbaarheid van de cijfers onderling én voor de mogelijkheid alle cijfers op te tellen om zo een beeld te krijgen van waar we staan met de verduurzaming van onze assets in de openbare ruimte in Nederland.

In de korte flitsbijeenkomst nemen we je mee in de werking van het dashboard. Ook komt een gemeentelijke gebruiker aan het woord, die toelicht wat het concreet betekent om het dashboard in te richten én bij te houden. Hierover spreken Joost Fijneman (CROW) en Neeltje de Hoop (Firm of the Future).

Infographic Datagedreven assetmanagement

CROW is in 2023 nog volop bezig met experimenten rondom datagedreven assetmanagement! Met deze experimenten hopen we een beter inzicht te krijgen in toekomstige mogelijkheden voor dataverzameling én -verwerking.
Lees alles over de projecten in de infographic.

Achtergrondinformatie iAMPro-model

Wil je meer weten over het iAMPro-model voor assetmanagement. Lees meer over het model.

INSCHRIJVEN

Inschrijving gaat via je Mijn CROW-account. Klik op de inschrijfknop, log in met uw Mijn CROW-account en meld je gratis aan.

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • De lunchbijeenkomst is van 12.00-13.00 uur.
  • De flitsbijeenkomsten kun je vanachter je laptop volgen. Ze worden online uitgezonden via Zoom.
  • Deelname is gratis.

Graag zien we je dit jaar terug bij de verschillende bijeenkomsten.

Locatie

Online