Op 26 januari organiseerde RegioIngenieur een digitale deelnemersbijeenkomst. Hierin werd aan de leden de plannen voor het jaar 2022 gepresenteerd.

Ronald Zandbergen verzorgde als voorzitter van RegioIngenieur het welkomstwoord. Hierin stond hij stil bij de mijlpalen en mooie ontwikkelingen die in 2021 hadden plaatsgevonden, zoals de verschillende webinars, de Marktdag in november in Hal4 aan de Maas en het ontwikkelen van een volledig nieuwe moderne website. Daarnaast stond hij kort stil bij hoe de stuurgroep en kerngroep van RegioIngenieur regelmatig samenkwam om invulling te geven aan de samenwerkingen van de regioingeniers binnen de disciplines van risicomanagement, contractmanagement, projectmanagement, asset management en verschillende ingenieursdiensten.

Vervolgens waren verschillende stuurgroepleden aan het woord om de deelnemers uitleg te geven over hun plannen voor 2022. Zo gaf Paul Zoutendijk aan dat er in 2022 een paar mooie (hopelijk fysieke) projectbezoeken op de agenda staan in onder andere Den Haag en Rotterdam. Jouke Karper gaf tekst en uitleg over de plannen vanuit de werkgroep NIZH, en Chris Borst legde zijn plannen uit om de kennisgroep contractmanagement meer vorm te gaan geven in 2022. Het was mooi om de verschillende ambities binnen deze kennisgroepen te zien bij de stuurgroepleden.

Na de gepresenteerde plannen voor 2022 vanuit de stuurgroep was het woord aan netwerkmanager Ed Mallens. Hij ging in op verschillende elementen uit het Jaarplan 2022 van RegioIngenieur. Hierin werd vooral het belang van het organiseren van, door en voor leden van RegioIngenieur naar voren gebracht. De leden van RegioIngenieur geven we graag de kans om te laten zien wat ze in huis hebben. Dit kan door middel van projectbezoeken, artikelen op de website, Webinars en meer. We hopen zo de kennisdeling bij de leden onderling te stimuleren. Daarnaast is het betrekken van de transitie-opgaven binnen RegioIngenieur een belangrijk thema. In 2022 zal dit zeer actuele thema bij enkele bijeenkomsten naar voren komen. Tot slot werd kort stil gestaan bij de inzet van verschillende communicatiemiddelen en het Lustrum wat in 2022 georganiseerd zal gaan worden. Dit is een mooie mijlpaal waar we graag aandacht aan geven.

Toen was het woord aan Marieke van Dijk en Daan de Wit. Zij presenteerden de ontwikkelingen rondom de DigiCampus. Dit is een initiatief vanuit SWBS waar RegioIngenieur bij is aangesloten. Hier is een intentieverklaring voor ondertekend om met meerdere partijen in de regio een DigiCampus op te zetten: een leerschool voor mensen in de civiele sector die door middel van digitalisering aansprekend is voor mensen om aan deel te nemen. Dit vraagt om een groot onderzoek en uitgewerkt stappenplan om tot deze DigiCampus te komen, wat goed uiteen werd gezet door Marieke van Dijk en Daan de Wit.

Tot slot was het woord aan Denise Noslin. Zij ging in op de noodzaak voor goed technisch geschoold personeel binnen de civiele sector. Hiervoor is naast reguliere opleidingstrajecten een goede strategie rondom Social Return nodig. MKB partijen hebben gekwalificeerde medewerkers nodig welke er in steeds mindere mate zijn. Het is onze verantwoordelijkheid als regionale partners en MKB partners om hier een goede invulling aan te geven, omdat we in de komende jaren te maken krijgen met een hele grote vervanging- en renovatieopgave.

Het was een goede bijeenkomst die een goed overzicht bood van de ambities en de plannen voor 2022 waar RegioIngenieur bij betrokken wil zijn. We kijken uit naar een mooi jaar.