De functie

In deze rol geef je direct leiding aan de Adviseurs, Projectleiders en Civieltechnisch Specialisten van het bureau (totaal 18 FTE) en begeleidt de doorontwikkeling van de organisatie. Je ontwikkelt een strategisch plan wat je ter bespreking en vaststelling voorlegt aan het bestuur en stemt de bedrijfsvoering van het bureau hier vervolgens op af. Centrale thema’s zijn het optimaliseren van de opdrachtnemersrol naar beide gemeenten en van de processen, procedures en systemen. Je geeft uitvoering aan de HR-rol binnen de organisatie, waarbij je persoonlijke en professionele ontwikkeling nadrukkelijk stimuleert. Extern vertegenwoordig je het bureau op strategisch en tactisch niveau. Je rapporteert aan het bestuur, bestaande uit wethouders van de deelnemende gemeenten.

Gevraagd wordt een ondernemende, authentieke leider, die een duidelijke visie heeft op technische dienstverlening en dit kan vertalen naar plannen op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau. Je weet anderen, zowel intern als extern, op verschillende niveaus te boeien en te binden en draagvlak te creëren. Je delegeert makkelijk, behoudt het overzicht en hebt geen moeite om scherp en kritisch te zijn waar nodig. Zo weet je het bureau verder door te ontwikkelen en te professionaliseren. Jouw profiel:

  • Minimaal een afgeronde hbo opleiding op bedrijfskundig gebied.
  • 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
  • Coachende stijl van leidinggeven en het vermogen om te verbinden.
  • Aantoonbare ervaring met het aansturen van (civiel)technisch specialisten.
  • Ervaring met stakeholdermanagement.

IBKW biedt een veelzijdige, eindverantwoordelijke functie in een veranderende omgeving die jou uitdaagt het beste uit jezelf en het ingenieursbureau te halen. Er is sprake van bedrijfscultuur die openstaat voor innovatie en vernieuwing. De arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in de collectieve arbeidsvoorwaardenregeling en uitwerkingsovereenkomst (CAR-UWO).

Interesse? Solliciteer via de button of neem contact op met Shirley Peperkamp, sourcing consultant van Mercuri Urval, via tel.nr. 010 – 282 86 00. Zie ook www.tbk.nl.

Over de organisatie

Ingenieursbureau Krimpenerwaard (IBKW), uitvoeringsorganisatie van de gemeenten Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard, heeft als kerntaak de voorbereiding en uitvoering van weg- en waterbouwprojecten. IBKW was de civieltechnische afdeling van het Technisch Bureau in de Krimpenerwaard, waarvan de taken op het gebied van bouw- en woningtoezicht per 1 januari 2018 worden afgestoten. Het verzorgingsgebied heeft een oppervlakte van ca. 160 km² met ca. 83.000 inwoners. Het bureau is ván en vóór de gemeenten. Voor het doorontwikkelen van een deels uitgewerkte organisatiestrategie, het vertalen hiervan naar concrete bedrijfsdoelstellingen en de effectuering hiervan zijn wij op zoek naar een Directeur.

 

https://www.mercuriurval.com/nl-nl/opportunity/?jobadid=50805&refno=4311 (knippen en kopiëren a.u.b.)