36 uur

Functie

Als projectleider in het team Gebiedsontwikkeling ben je integraal verantwoordelijk voor de realisering van (complexe) projecten op het gebied van woningbouw, groen en recreatie en infrastructuur (onderdeel van de Structuurvisie Westland 2025).

Je onderhandelt met marktpartijen, overlegt met inwoners en stakeholders in je project en je zorgt ervoor dat overeenkomsten met marktpartijen gesloten worden. Verder stuur je en draag je zorg voor de voortgang, het resultaat, het budget, de kwaliteit, omgevingsmanagement en de informatievoorziening van je project. je geeft leiding aan projectmedewerkers.

Het zorgen voor planningen, begrotingen en diverse rapportages en het opstellen van nota’s voor B&W en de gemeenteraad horen ook tot je werkzaamheden. Hierin initieer, communiceer, coördineer en evalueer je alle werkzaamheden die nodig zijn om een project te laten slagen.

Dit alles doe je door het toepassen van projectmatig werken: dit draag je uit naar je collega’s zowel binnen het team als daarbuiten.

Wij vragen

Je hebt WO werk- en denkniveau bij voorkeur op het gebeid van Planologie/project/locatieontwikkeling in combinatie met projectmanagement. Daarnaast heb je opleidingen gevolgd op het gebied van locatie- of gebiedsontwikkeling en heb je minimaal 4 tot 7 jaar aantoonbare ervaring met het leiding geven aan ontwikkeling van locaties door middel van projectmatig werken. Je bent doel- en resultaatgericht, zelfsturend, oplossingsgericht, betrokken en een energieke persoonlijkheid. Daarnaast ben je omgevingsbewust en toon je tactisch en strategisch, sterk communicatief en politiek sensitief gedrag. Je bent gewend in een complex bestuurlijke omgeving te werken. In je werk sta je voor je projecten, organisatiebreed zoek je de samenwerking op.

Wij bieden

Wij bieden je een informele en collegiale werksfeer en flexibele werktijden die passen bij eigentijds werken. De gemeente Westland heeft een goede pensioenregeling en kent een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden met faciliteiten op het gebied van opleiding (waaronder de Westlandse School) en het individueel keuzebudget met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets. Bij gebleken geschiktheid kan het salaris oplopen tot € 5.384,00 bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur. Een interne kandidaat van de gemeente Westland met een aanstelling voor onbepaalde tijd behoudt deze aanstelling. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Bij goed functioneren is er na 1 jaar uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Organisatie

Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoners ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

De organisatie
Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. Medio 2017 verhuizen we naar twee nieuwbouwlocaties in Naaldwijk. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit concerncontrol en eenheid bureau gemeentesecretaris.

Team
In het team Gebiedsontwikkeling werken projectleiders, projectondersteuners, planeconomen en aan- en verkopers. Het team initieert projecten die een concrete invulling geven aan de structuurvisie Westland 2025. Het gaat hierbij om o.a. woningbouwprojecten; projecten om bedrijven te realiseren; om projecten met een gemeentelijke grondexploitatie, om grotere projecten van marktpartijen waarbij de gemeente faciliteert en projecten die met gemeentelijke middelen worden gefinancierd. Dit zijn onder andere projecten op infrastructureel gebied. Het team stuurt deze projecten aan en draagt actief bij aan de verbetering van de interne en externe samenwerking in gebiedsontwikkeling en projectmanagement.

Contact en procedure

Wil je meer informatie, neem dan contact op met mevrouw C.A.J.A. Scheers-van Deursen, teammanager Ruimte via telefoonnummer (0174) 672 511. De eerste gesprekken zijn gepland op 7 juni 2017.

Interesse in deze functie, solliciteer dan voor 26 mei 2017.

Acquisitie naar aanleiding van deze aanstelling wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren