Is het ook uw ervaring dat de verlegging van kabels en leidingen bij projecten een lastig onderwerp is dat risico’s kan veroorzaken? En heeft u wel eens gedacht: ‘Dat kan anders’. Dan nodigen wij u van harte uit bij ons symposium ANDERS VERLEGD waarin de Leidse aanpak bij de verleggingen van kabels en leidingen in het project Ontsluiting Bio Science Park centraal staat.

Vernieuwende aanpak  In de Leidse aanpak hebben we gekozen voor een samenwerking waarin we de verleggingsopgave hebben geïntegreerd in het D&C contract. De gemeente Leiden heeft hierin namens netbeheerders Dunea, Liander, Liandon en Nuon Warmte als opdrachtgever opgetreden voor het verleggen van de kabels en leidingen. Heijmans was als opdrachtnemer van het project Ontsluiting Bio Science Park integraal verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van alle verleggingen.

Meerwaarde Door af te wijken van de gebruikelijke paden, waarbij kabels en leidingen vooraf buiten het werk om worden verlegd, hebben we een aantal voordelen weten te bereiken. Zo is de doorlooptijd van het hele project aanzienlijk korter geworden, zijn coördinatierisico’s beperkt gebleven, is er minder overlast voor de omgeving geweest en heeft het werk minder gekost. Zonder dat het ten koste is gegaan van de kwaliteit van de verleggingen. De Leidse aanpak heeft dan ook substantiële meerwaarde voor alle betrokken partijen opgeleverd.

Gezamenlijk  Op donderdag 20 april delen wij, samen met de netbeheerders en opdrachtnemer, graag onze ervaringen over deze aanpak en de samenwerking met andere opdrachtgevers, netbeheerders, bouwondernemingen, vakspecialisten en andere geïnteresseerden. Dit doen we op het symposium ANDERS VERLEGD.  Betrokkenen vertellen hoe ze in eerste instantie tegen het initiatief aankeken, maar bovenal wat het hen heeft opgeleverd. Daarna willen we graag met u in gesprek om zo kennis, kunde en energie te bundelen en nog meer kansen te verzilveren. Na afloop ontvangt u als deelnemer de publicatie ANDERS VERLEGD.

 

Programma

13.00 uur   Inloop

13.30 uur   Welkom door Chris de Vor, programmanager Bereikbaarheid en ambtelijk opdrachtgever project Ontsluiting Bio Science    Park, gemeente Leiden

13.35 uur  ‘Anders door visie’, aanpak samenwerking door Fred Gonlag, gemeente Leiden

13.45 uur  ‘Voorkom een bloedbad’ door Pieter van Leeuwen, gemeente Leiden

14.00 uur  ‘Angst vooraf’ door Bart Noordhoek van Alliander

14.10 uur  ‘Vinger aan de pols’ door Eric van Can van Dunea

14.20 uur  ‘Uit handen geven’ door Matthijs de Graaf van Nuon

14.30 uur  ‘Grip op het project’, Guido Bosman van opdrachtnemer Heijmans over de voordelen van deze werkwijze

14.45 uur  ‘Onderzoek Kabels & Leidingen grote projecten’ door Pedro Kooistra Centrum Ondergronds Bouwen

14.50 uur  Pauze

15.15 uur   Paneldiscussie met deelnemers

16.30 uur  Borrel   Locatie Holiday Inn Leiden Haagse Schouwweg 10 2332KG Leiden

 

Meld u aan!

Zin in een inspirerende middag? Luisteren naar en in gesprek met vakgenoten? Meepraten over een nieuwe manier van werken? Meld u dan onder vermelding van uw naam, organisatie en functie aan voor ANDERS VERLEGD bij Anneke Fokkema via a.fokkema@leiden.nl  Deelname aan het symposium is gratis. We hebben een beperkt aantal plekken, dus reageer snel. Vol = vol. U kunt u aanmelden tot 14 april.

Graag tot 20 april!

 

Met vriendelijke groet,

Fred Gonlag en Pieter van Leeuwen

Projectteam Ontsluiting Bio Science Park

Gemeente Leiden