Ben jij die gedreven en inspirerende projectmanager die ervaring heeft met projecten in ‘de grote stad’?

WO, HBO   |   Maximaal €4787   |   Schaal 11   |   Regulier   |   Vast   |   36 uur

Sollicteren kan tot 4 december 2017

Deze vacature maakt deel uit van de procedure anoniem solliciteren. Wanneer jij je sollicitatie instuurt, doe je mee aan de procedure anoniem solliciteren.

De gemeente Den Haag doet aan anoniem solliciteren bij functies in de schalen 10 t/m 14. De gemeente Den Haag vindt het belangrijk een afspiegeling te zijn van de veelzijdige Haagse samenleving en dat kenmerken als afkomst en leeftijd geen rol spelen in de kansen om uitgenodigd te worden voor een gesprek.

Als je solliciteert voor een functie in de schalen 10 t/m 14, dan volg je de procedure van anoniem solliciteren. Je vult je motivatie en relevante werkervaring voor de desbetreffende functie in. Elementen in de sollicitatie die kunnen herleiden tot je afkomst (denk aan geboorteland) en leeftijd (geboortedatum) worden geanonimiseerd. Dit gebeurt op een zorgvuldige manier zonder dat het leidt tot grote gaten in je motivatie en opgegeven werkervaring. Wanneer je sollicitatie op basis van je motivatie en relevante werkervaring wordt geselecteerd voor een gesprek, wordt je CV vrijgegeven aan de selectiecommissie.

De effecten van het anoniem solliciteren worden gemonitord, dit gebeurt door een externe onderzoeksinstelling zonder commerciële doeleinden. Op basis van kwantitatieve en kwalitatieve gegevens wordt gekeken hoe anoniem solliciteren leidt tot gelijkere kansen. De gegevens worden verder niet gedeeld.

Ben jij die gedreven en inspirerende projectmanager die ervaring heeft met projecten in ‘de grote stad’? Heb jij een hart voor het samen organiseren en realiseren van projecten in de Haagse openbare ruimte? Dan zien wij in jou een nieuwe collega!

Wat ga je doen?
In de functie van projectmanager werk je in projecten met betrekking tot de inrichting van de openbare ruimte. Je bent hierin verantwoordelijk voor zowel het organiseren en het leiden van het (technische) projectteam als voor het beheersen en realiseren van het project. Je zorgt voor de bewaking van de scope en maakt raakvlakken inzichtelijk.

De projecten zijn vaak complex vanwege de stedelijke omgeving, de veelheid aan partijen en belangen, de regelgeving en procedures. Als projectmanager ben je in staat om meerdere rollen te vervullen in het proces. In de initiatieffase opereer je als adviseur van de opdrachtgever, om vervolgens in de voorbereidings- en uitvoeringsfase de projectkaders te definiëren en te beheersen (geld, risico, organisatie, tijd, informatie, communicatie en kwaliteit). Je bent in staat om samen met de opdrachtgever de vraag concreet te vertalen.

Projecten voeren we uit in integrale projectteams (IPM-teams), waarin de verschillende werkvelden en disciplines zijn vertegenwoordigd. We gaan dit steeds vaker doen in zogenaamde IPM-teams. Als je in een IPM-team voor een groot project of programma werkt dan vervul jij de rol van technisch manager. Je bent dan verantwoordelijk voor de technische en inhoudelijke inbreng in projecten. Je beschikt dus over vakinhoudelijke proces kennis en je kunt de vertaalslag maken van de techniek naar het proces en andersom. Je bent het technisch geweten in het (IPM) team. Bij kleinere projectteams vervul je de rol van (algemeen) projectmanager.

Je bent verantwoordelijk voor de vertaling van de vraag van de opdrachtgever naar uiteindelijk een contract. Je voert de regie over het ontwerpproces van SO tot en met het bestek dan wel de vraagspecificatie. Jij maakt daarbij gebruik van de methodieken van projectmatig werken, zoals System Engineering. Je stuurt alle technische disciplines binnen jouw werkterrein aan en onderhoudt nauw contact met de contract- en omgevingsmanager. Je zorgt voor de bewaking van de scope en maakt raakvlakken inzichtelijk. Binnen jouw werkgebied heb je een actieve bijdrage aan het project brede risicomanagementproces. Voorstellen voor wijzigingen bespreek je met het IPM-team voor besluitvorming.

De afdeling Ingenieursbureau Den Haag / Projectmanagement
Ingenieursbureau Den Haag (IbDH) speelt een belangrijke rol bij het werk aan de openbare ruimte en de infrastructuur van de gemeente. De ruim 220 medewerkers van IbDH staan voor de kennis en ervaring die een grote gemeente nodig heeft als het gaat om ontwerp, aanleg en onderhoud van straten, wegen, pleinen, parken, bruggen, tunnels, riolering en om milieu, bouwkunde en architectuur.

Als IbDH’er sta je midden in de praktijk. Je bent rechtstreeks betrokken bij de voorbereiding en de uitvoering van openbare werken. En dat is meer dan techniek alleen. Direct en indirect heb je te maken met politiek en bestuur, bewoners en ondernemers. Dat maakt het werk bij IbDH concreet, veelzijdig, leuk en gevarieerd.

Het IbDH is in beweging. De afgelopen periode hebben we samen met onze opdrachtgevers nagedacht over onze strategisch positie binnen de gemeentelijke organisatie. De wereld om ons verandert en wij veranderen daar in mee. Dit betekent dat we iets extra’s vragen van onze huidige en onze nieuwe medewerkers.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie in een snel veranderende omgeving
 • Salarisschaal 11 (maximaal €4.787,- bruto per maand op basis van 36 uur per week)
 • Een werkweek van 36 uur
 • Je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling op proef van 12 maanden aangeboden (tenzij je bij de gemeente Den Haag in vaste dienst bent aangesteld). Bij goed functioneren word dit gemiddeld na een jaar omgezet in een vaste aanstelling

Wat vragen wij?

 • Je hebt een relevante technische opleiding op minimaal HBO niveau op het vlak van de openbare ruimte.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in het managen van technische projecten in een stedelijke omgeving, waarbij je leiding hebt gegeven aan technische teams. Je denkt in oplossingen en legt verbanden en verbindingen.
 • Je kent het proces: van het formuleren van de vraagstelling in de offertefase, het ontwerp, de engineering tot en met de uitvoering van projecten.
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met Systems Engineering en diverse contractvormen zoals UAV-GC in infrastructuurprojecten.
 • Je bent een uitstekende teamspeler en weet wat het is om in een projectteam samen te werken of aan te sturen. Daarbij ben je hard op de inhoud en zacht op de relatie.
 • Je hebt gevoel voor maatschappelijke en politieke omgeving en belangen van de verschillende partijen. Je redeneert van buiten naar binnen en speelt flexibel in op de Haagse omgeving.
 • Je denkt in oplossingen en legt verbanden en verbindingen.
 • Tot slot ben je een organisator en met jouw omgevingssensitiviteit vorm je een netwerk en contacten om je heen om de projecten te realiseren.

Competenties
Plannen en organiseren
Samenbindend leiderschap
Samenwerken
Omgevingsbewust
Netwerkvaardigheid
Resultaatgericht
Adviesvaardigheden

Meer weten?
Contactpersoon m.b.t. sollicitatieprocedure en inhoudelijke informatie: Richard Moerenhout, 06 15 83 24 74.

 

Meer informatie: www.werkenvoordenhaag.nl/vacature/2358/junior-projectmanager/