Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Webinar Zero-Emissie

24 september 2021 @ 09:30 - 11:30

Gratis

Op 24 september 2021 van 9.30 tot 11.30 organiseert RegioIngenieur vanuit de werkgroep NIZH het Webinar Zero-Emissie!


MELD JE  HIERONDER AAN:

 

OF via de Eventbrite pagina van dit webinar


Beste netwerkleden,

We willen af van de fossiele brandstoffen en vinden schone lucht steeds belangrijker. Jaarlijks stoten mobiele werktuigen in de Nederlandse bouw ruim 2 Megaton CO2 aan emissies uit. Dit is 8% van de totale CO2-uitstoot van het verkeer in Nederland! Hoe zorgen we voor het versneld inzetten van zero emissie bouwmaterieel (ZEB) in onze dagelijkse werkzaamheden? (klik hier voor meer info)

Op 24 september 2021 van 9.30 tot 11.30 organiseert RegioIngenieur vanuit de werkgroep NIZH het Webinar ‘Zero-Emissie’.

Hoe ziet het programma er momenteel uit?

  • Aftrap met Arthur Verhaar (stuurgroeplid van RegioIngenieur), Jouke Karper (voorzitter werkgroep NIZH-RegioIngenieur) en Fred Sip (lid van werkgroep NIZH).
  • Ivo Beerens & Stan van der Laan (gemeente Leiden respectievelijk projectmanager en technisch projectleider); Toelichting op huidige uitvraag zero-emissie en plan van aanpak in samenwerking met Bouwend Nederland.
  • Kor Sikma (gemeente Groningen, senior adviseur contractvorming); repeterende aanpak zero emissie in de projecten gekoppeld aan aanbestedingsbeleid gemeente Groningen en zero-emissieambitie 2025.
  • Nico Willemsen (Cumela); 70% van bouwmachines is van MKB bedrijven. Hoe bereik en stimuleer je hen?
  • Jos van Alphen (Bouwend Nederland/Aanbestedingsinstituut) geeft een overzicht van de methoden die aanbestedende diensten toepassen om de emissie van verontreinigende stoffen te beperken en de gewenste stappen om de zero emissie doelstelling te realiseren.
  • Peter Oosterloo (gemeente Rotterdam, Projectmanager Hoek van Holland); Over de gebiedsontwikkeling in Hoek van Holland, participatie met ondernemers en bewoners en zero-emissie projecten. Nu al meer weten over participatie-aanpak?  Beluister de podcast!

Tijdens de sessie is er ruimte zijn voor vragen en discussie. Meld je hier aan en we hopen je 24 september om 9.30 online te zien bij dit Webinar Zero-Emissie!

Met vriendelijke groet,

Namens het kernteam van RegioIngenieur &

Namens werkgroep EMVI NIZH; Fred Sip (Gemeente Wassenaar), Diana Vrijenhoek (Provincie Zuid-Holland), Wouter Saes (Bouwend Nederland), Roy Voorend (CROW), Jos van Alphen (Bouwend Nederland) en Cor Luijten (Gemeente Rotterdam).


In het kort:

Wat: Webinar Zero-Emissie.

Wanneer: 24 september van 9.30 uur tot 11.30 uur.

Waar: Online, via MS Teams (na aanmelding ontvang je de link één dag van te voren)

Wie: Peter Oosterloo (gemeente Rotterdam), Kor Sikma (gemeente Groningen), Nico Willemsen (Cumela), Jos van Alphen (Bouwend Nederland) en Joost Verhaar & Stan van der Laan (gemeente Leiden).


Gegevens

Datum:
24 september 2021
Tijd:
09:30 - 11:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-webinar-zero-emission-168603239829