Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Verdiepingssessie – Materialen met Toekomst: Hout in de GWW

17 juni 2021 @ 09:30 - 11:00

Gratis

Het thema van de eerste verdiepingssessie is ‘Duurzaamheid van hout en het meten en meewegen van circulariteit’. Een belangrijk thema waar veel vragen over leven. Is hout wel duurzaam? Onder welke voorwaarden is bosbouw inderdaad circulair? En hoe kan ik meten of mijn brug in hout inderdaad minder milieukosten meebrengt? Wat voor soorten meetmethodes zijn er eigenlijk?

De Bouwcampus heeft drie sprekers die elk op een deelgebied ingaan:

  •    Mark van Benthem(Directeur en senior adviseur bij Probos). Probos is een non-profitorganisatie die zich inzet voor duurzaam bosbeheer in Nederland en in het buitenland. De organisatie beschikt over veel kennis en data over de status van het bos en hoe duurzaam hout nu echt is. Mark is kritisch op de impact van projecten. Is het wel echt duurzaam?
    •    Mantijn van Leeuwen(Directeur bij NIBE). NIBE werkt aan duurzame en circulaire bouw en weet alles van levenscyclusanalyses (LCA’s). Mantijn kan als geen ander uitleggen hoe belangrijk een LCA is en hoe dit kan helpen om tot andere materiaalkeuze te komen.
    •    Tunis Hoekstra (Civiel ingenieur bij Ingenieursbureau Boorsma). Tunis ontwikkelde een TCO-model voor sluisdeuren. Op deze manier is duidelijk inzichtelijk te maken wat de gevolgen zijn van een bepaalde materiaalkeuze. Hij legt uit hoe deze methode kan bijdragen aan de materiaalkeuze voor houten bruggen.

Meer informatie en registreren: Agenda (debouwcampus.nl)

Gegevens

Datum:
17 juni 2021
Tijd:
09:30 - 11:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
https://debouwcampus.nl/activiteiten