Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Verdiepingssessie cont(r)actmanagement: Ketenverantwoordelijkheid en ISV

12 september @ 14:00 - 15:30

Gratis

Hoe zorgt u ervoor dat contractvoorwaarden over ketenverantwoordelijkheid en Internationale Sociale Voorwaarden (ISV) worden opgevolgd? Welke vragen stelt u aan de leverancier? Op 12 september 2023 organiseert PIANOo de verdiepingssessie cont(r)actmanagement ketenverantwoordelijkheid en ISV. Tijdens dit webinar ontvangt u de benodigde kennis en vaardigheden om leveranciers te stimuleren om misstanden in de keten op te sporen en aan te pakken.

Door afspraken over ISV op te nemen in het contract stimuleert u uw leverancier om misstanden in de keten op te sporen en aan te pakken. Vervolgens maakt de leverancier een analyse van de mogelijke risico’s in de keten en een plan om deze risico’s aan te pakken. Waar let u op in de beoordeling van een risicoanalyse of plan van aanpak, zonder al te veel van de keten af te weten? Hoe daagt u de leverancier uit de om de volgende stap te zetten? Wat als de leverancier niet meewerkt? Het proces van Due Diligence (volgens de OESO-richtlijnen) biedt houvast om het gesprek (in lijn met de komende IMVO-wetgeving) aan te gaan.

Na afloop van deze interactieve sessie weet u hoe u via inkoop impact maakt op het gebied van ISV, zonder alles van de productieketens af te weten.

Let op: De verdiepingssessie is een herhaling van ‘Ketenverantwoordelijkheid en ISV: vooruit in de juiste versnelling’ op het PIANOo congres (8 juni 2023).

Voor wie?

Iedereen die verantwoordelijk is voor het managen van contracten.

Deelnemers beschikken over voldoende basiskennis m.b.t. tot ketenverantwoordelijkheid. Volg eventueel eerst de basistraining e-learing over ISV/ketenverantwoordelijkheid.

Programma

PIANOo organiseert dit webinar samen met Naïma Jebbar en Frank Postema van Rijkswaterstaat (RWS).

De casus ‘textiel in kantoormeubilair’ wordt toegelicht door RWS. Ook gaan we in dialoog over Due Diligence (stap 2, 3 en 4).

Datum, tijd en locatie

Dinsdag 12 september 2023 van 14.00 – 15.30 uur (online)

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website.

Locatie

Online