Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

TransitieMotor Stedelijke Ondergrond | Bouwen vanuit de Bodem

23 februari 2023 @ 16:00 - 17:30

Gratis

De TransitieMotor Stedelijke Ondergrond richt zich op de kansen en uitdagingen in de herinrichting van de stedelijke ondergrond. Hierbij ligt de focus op de potentie van integraal ontwerpen en de valkuilen die in de praktijk worden ervaren. In de editie van 23 februari verkennen we hoe ruimtelijk ontwikkelaars bodem én infra-techniek kunnen meenemen in hun ontwerp voor duurzamere steden.

Bouwen vanuit de Bodem

Ruimtelijk ontwikkelaars worden steeds vaker gezien als de professionals die de verbinding tussen de verschillende claims op de stedelijke ondergrond moeten verbeelden. En toch zien we vaak vooral plaatjes die de bovengrond mooi hebben ingevuld, maar waar onder de grond nog weinig is ingericht. Vanuit het Fonds voor de Creatieve Industrie is een vraag uitgezet onder ontwerpers om meer te bouwen vanuit de bodem in hun ontwerpopgaven.

Aan het woord komt Laura Thomas, stedenbouwkundig ontwerper en onderzoeker bij Posad Maxwan. Zij is één van de ontwerpers die aan de slag ging met de vraag: hoe ontwerpen we een circulaire stad? Circulariteit wordt hierin niet alleen begrepen als een duurzaamheidsstreven, maar als een ontwerpprincipe. Ondergrond én bovengrond samen ontwerpen. Tijdens deze sessie deelt ze de eerste resultaten van het ontwerpend onderzoek dat zij en haar team hebben uitgevoerd vanuit het subsidietraject Bouwen vanuit de Bodem.

We nodigen je uit om met ons in gesprek te gaan en te reageren op de eerste ontwerpen die de stad letterlijk circulair verbeelden; boven én ondergrond.

Wanneer?

Donderdag 23 februari 16:00 – 17:30 uur (online)

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden.

Gegevens

Datum:
23 februari 2023
Tijd:
16:00 - 17:30
Kosten:
Gratis
https://debouwcampus.nl/activiteiten

Locatie

Online