Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Training Human Factors toetsmethodiek najaar 2021

27 augustus 2021

In het najaar 2021 biedt Platform WOW samen met de Human Safety Academy een training aan waarin je leert wat erbij komt kijken om de Human Factors toetsmethodiek op een object toe te passen. Platform WOW faciliteert 16 plekken in deze training voor collega’s bij weg- en waterbeherende overheden.

Over de Human Factors toetsmethodiek
De oorzaak van ongevallen rondom bruggen en sluizen zit vaak in het ontwerp van de (bedien)omgeving en het effect daarvan op het gedrag van bedienaars, weggebruikers en vaarweggebruikers. In 2019 ontwikkelden verschillende beheerders samen met Intergo de Human Factors toetsmethodiek voor beweegbare objecten. De methodiek geeft inzicht in de samenhang en interactie tussen mens, techniek, organisatie en omgeving en de gerelateerde veiligheidsrisico’s. De methodiek toetst de (bedien)omgeving vanuit de drie verschillende gebruikersgroepen (bedienaars, weggebruikers en vaarweggebruikers) en identificeert de risico’s en oplossingsmogelijkheden die leiden tot het gewenste gedrag. Dit leidt tot aanbevelingen op het gebied van human factors om de veiligheidsrisico’s aan te pakken.

Meer informatie en registreren: Training Human Factors toetsmethodiek najaar 2021 – Schrijf je uiterlijk 27 augustus in | Platform WOW