Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Toekomstgericht beheer een stap dichterbij door experimenten

11 mei 2023 @ 12:00 - 13:00

Gratis

Lunchbijeenkomst Asset Informatie

Netwerk CROW Essit (samenvoeging van de kennisnetwerken CROW Levende stad en iAMPro) organiseert dit jaar meerdere gratis online flitsbijeenkomsten van 1 uur, waarin je meegenomen wordt in de verschillende facetten van het middenpilaar van het iAMPro-model voor assetmanagement: Data en Informatie. Leer snel en makkelijk hoe jij assetmanagement kunt toepassen in jouw organisatie!

Data en Informatie is 1 van de pilaren waar goed assetmanagement op rust. Daarom staat het in het hart van het iAMPro model voor assetmanagement. Het begrip ‘data en informatie’ en zijn rol in assetmanagement valt daarbij weer uiteen in een hoop verschillende facetten. We nemen dit jaar een kijkje in deze wereld en diepen een aantal van de facetten verder uit.

Omschrijving

In 2022 hebben we in detail gekeken naar het iAMPro-model voor assetmanagement. De verschillende sessies over het model zijn terug te vinden bij de pagina’s voor de processtappen op CROW Essit (kijk ook hier).
Dit jaar gaan we hierop verder, maar dan met de focus op een van de onderdelen in het hart van het iAMPro-model: Data en Informatie.

Veel facetten

Met ‘Data en informatie’ als containerbegrip kan je veel kanten op. Het gaat om de data die je hebt, maar ook hoe je deze verzamelt, inzet, structureert, visualiseert en ordent. Bij diverse van deze aspecten nemen we dit jaar een kijkje, waarbij we voor de zomer een programma hebben en na de zomer.
Voor de zomer kijken we onder andere naar het datagebruik van de toekomst; manieren om je data op orde te hebben voor alle levensfases van je areaal; en de visualisatie van je data in dashboards in het kader van de duurzaamheidsopgave.

Bijeenkomsten

  • 11 mei: Experimenteren met data: toekomstgericht beheer een stap dichterbij
  • [datum wordt later bekend gemaakt] Beter beheer met de data op orde – Hoe BIM helpt assets actueel, betrouwbaar en compleet te houden
  • [datum wordt later bekend gemaakt] Data Dashboard: Meten is weten – op weg naar klimaatneutrale en circulaire assets

Over deze bijeenkomst

Zonder data geen goed beheer. De manieren om data te verzamelen worden steeds beter, betrouwbaarder en efficiënter. Maar uiteindelijk is het wel belangrijk dat je weet hoe dat in zijn werk gaat, en welke manier voor jou de meest bruikbare data binnenhaalt. En welke manier jouw werk het meest efficiënt en makkelijk maakt. Om hierachter te komen, werkt het om te experimenteren met verschillende vormen van dataverzameling en datagebruik.

Binnen het project van Datagedreven assetmanagement worden diverse experimenten op dit gebied uitgevoerd. Tijdens de bijeenkomst gaan we in op het belang van deze experimenten en duiken we dieper in één van de experimenten die kijkt of we via slimme modellen ons wegbeheer beter kunnen plannen.

Sprekers:

  • Lilian Harteveld-Slot (Gemeente Zoetermeer)
  • Fred Aalders (Gemeente Nijmegen)
  • Fleur van Ruyven (CROW)
  • Harro Verhoeven (CROW – Dagvoorzitter)

Infographic Datagedreven assetmanagement

CROW is in 2023 nog volop bezig met experimenten rondom datagedreven assetmanagement! Met deze experimenten hopen we een beter inzicht te krijgen in toekomstige mogelijkheden voor dataverzameling én -verwerking.
Lees alles over de projecten in de infographic.

Achtergrondinformatie iAMPro-model

Wil je meer weten over het iAMPro-model voor assetmanagement? Lees meer over het model.

Inschrijven

Efficiënter en makkelijker je werk doen. Dat is het idee van het netwerk CROW Essit. Het kennisnetwerk staat voor het toekomstbestendig beheer van de fysieke leefomgeving.

Kennisnetwerk CROW Essit

CROW Essit is het netwerk voor alle professionals die zich bezig houden met het creeëren van een waardevolle fysieke leefomgeving. Het netwerk bestaat uit meer dan 120 partners zoals gemeenten, provincies, Rijkswaterstaat en diversie bedrijven. Vanuit het netwerk organiseren we diverse kennisbijeenkomsten.

(Nog) geen partner van het netwerk?

Deze bijeenkomst is gratis voor iedereen. Om ook gratis mee te doen aan onze andere bijeenomsten, moet je partner zijn. Lees meer over het partnerschap.

Inschrijven

Klik op de inschrijfknop en log in met uw Mijn CROW-account.

Locatie

Online