Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Starten met Assetmanagement in je organisatie?!

16 februari 2023 @ 13:30 - 16:30

Gratis

Handvatten voor en leerervaringen van organisaties die continue willen verbeteren.

Ben jij bezig om het gedachtegoed van assetmanagement binnen jouw eigen organisatie toe te passen of ben jij aan het verkennen of het van meerwaarde kan zijn voor jouw organisatie? Weet je welke succesvolle stappen je als organisatie moet zetten? Deze bijeenkomst biedt handvatten en leerervaringen over hoe je de toepassing van assetmanagement kan organiseren en wat de basis is om te weten waar je organisatie staat. Uit de praktijk deelt de gemeente Lelystad hun leerervaringen over hun stappen in het toepassen en we gaan met elkaar aan de slag om ingebrachte praktijkcasussen een stapje verder te brengen.

Omschrijving

Veel publieke organisaties zoals gemeenten, provincies en waterschappen zetten het gedachtegoed van assetmanagement in om de prestaties van hun organisatie te verbeteren. Maar welke succesvolle stappen moet je als organisatie zetten?
De ervaring is dat het voor veel overheden uitdagend is om het gedachtegoed van assetmanagement en de nieuwe werkwijzen die dit met zich meebrengt, te implementeren in de eigen organisatie.

Waarde assetmanagement
Waarom zijn jullie aan de slag gegaan met assetmanagement en waarom is het nodig? Waarvoor geeft assetmanagement een oplossing in jullie organisatie? Hierover willen wij graag met elkaar in gesprek komen.

Handvatten
Deze bijeenkomst biedt handvatten en leerervaringen over hoe je de toepassing van assetmanagement kan organiseren (o.b.v. CROW handreiking succesvol veranderen) en wat de basis is om te weten waar je organisatie staat (o.b.v. iAMPro volwassenheidscan).

Uit de praktijk : Leerervaringen gemeente Lelystad
De gemeente Lelystad deelt leerervaringen over hun stappen in het toepassen van assetmanagement in de organisatie.

Welke knelpunten levert de implementatie in jouw organisatie op?
Om de werksessie op jullie behoefte toe te spitsen zouden wij graag al van te voren jullie input willen ontvangen. Wij vragen jullie daarom om een casus in te brengen en deze aan congressen@crow.nl te sturen met het onderwerp “Casus starten met Assetmanagement”. Graag horen wij in deze casus waar jij tegen aan loopt.

Samen aan de slag om elkaar te helpen met de volgende stap.
In de werksessie willen wij praktisch aan de slag gaan om de ingebrachte praktijkcasussen een stapje verder te brengen. Samen gaan wij oplossingen voor problemen uit de casussen bedenken aan de hand van het iAMPro model voor assetmanagement.

Programma

Concept programma:

13.00Inloop met koffie en thee
13.30Opening &  kennismaken: Waarom ben je bezig of gestart met assetmanagement? Waar heeft de organisatie behoefte aan?CROW
14.15Presentatie: De waarde van Assetmanagement, hoe bepaal je de eerste stappen en welke instrumenten zijn toe te passen?Simon Buwalda, CROW
14.30Pauze
14.45Presentatie gemeente LelystadPâivï Schulpen, gemeente Lelystad
15.15Samen in kleine groepen aan de slag: ‘elkaar helpen met de volgende stap’.

  • Uitdagingen: delen van elkaars praktijkcasussen
  • Hoe brengen we praktijkcasussen verder met de gegeven handvatten en elkaars leerervaringen.
Allen
16.15Plenaire discussie: ophalen collectieve leerervaringen uit de werksessies en wat zou organisaties verder kunnen helpen?
16.30Afsluiting met een drankje

Inschrijven

Partner CROW Levende Stad & iAMPro

Deelname is gratis voor alle partners van CROW Levende Stad & iAMPro.
Weet u niet zeker of u partner bent? Bekijk ons partnernetwerk van CROW Levende Stad. Onder de partners van iAMPro worden uitsluitend medewerkers van provincies, waterschappen en Rijkswaterstaat bedoeld.

(Nog) geen partner van CROW Levende Stad & iAMPro

Bent u (nog) geen partner dan zijn de kosten voor deelname aan deze bijeenkomst €395,- per persoon excl. btw. Wilt u gratis deelnemen, word dan partner van CROW Levende Stad & iAMPro en maak gebruik van alle partnervoordelen waaronder een kennismakingstarief. Lees meer over het partnerschap.

  • Startdatum: 16-02-2023
  • Locatie: Stadhuis Lelystad
  • Bijeenkomstnummer: 2990-191
  • Inschrijven kan via deze link

Locatie

Stadhuis Lelystad
Stadhuisplein 2
Lelystad, 8232ZX Nederland
+ Google Maps