Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Roadshow Smart cities: smart beheer en governance

6 juni 2018 @ 13:00 - 17:00

Begin 06-06-2018 om 13:00

Einde

06-06-2018 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

 

Highlights
Rob Schmidt (Antea Group):

“Wat vraagt Smart Governance van mij en mijn organisatie in de toekomst en wat kan ik morgen doen om mijn organisatie daar op voor te bereiden?”
Marianne  Vogels (manager reiniging gemeente Rotterdam):
“Datagestuurd reinigen levert naar verwachting een schonere buitenruimte op door een effectievere inzet. Ik neem u mee in onze ervaringen en in hoe we mensen erin meenemen, want beheer blijft mensenwerk.”
Roland van der Heijden (productmanager digitale stad gemeente Rotterdam):
“Ons project De digitale stad creëert een gehele digitale print van de stad. Ik laat u de belangrijkste toepassingen zien en heb het met u over privacy, governance en eigenaarschap.”

Achtergrond
In deze tijd van krimpende budgetten en nieuwe taken is het voor gemeenten dé uitdaging om de openbare ruimte leefbaar en veilig te houden. Een opgave die vraagt om een nieuwe kijk op beheer en hoe je je processen inricht: prestatiegericht, integraal, risicogestuurd en op basis van (realtime) data. We kijken naar slimme toepassingen en hoe je als gemeente hiermee omgaat.

Programma
13:00 uurInloop
13:15 uurMarianne  Vogels – Manager reiniging gemeente Rotterdam  Rob Schmidt – Antea Group
De gemeente Rotterdam heeft onlangs als eerste gemeente van Nederland datagestuurd reinigen geïntroduceerd. Deze innovatieve manier van werken levert naar verwachting een schonere buitenruimte op door een effectievere inzet. Wat houdt het in en wat zijn de ervaringen? En met name: hoe neem je je mensen mee in deze omschakeling, want beheer blijft mensenwerk.
14:15 uurRob Schmidt – Antea Group
De maatschappij verandert snel. Onder andere door de ontwikkeling van data & ICT technologie. Hierdoor moeten publieke organisaties zelf ook volop in verandering blijven. Smart Governance past nieuwe technologie slim toe op niveau van bestuur en organisatie en in relatie tot haar omgeving. Wat vraagt Smart Governance van mij en mijn organisatie in de toekomst en wat kan ik morgen doen om mijn organisatie daar op voor te bereiden?
15:00 uurpauze
15:15 uurRoland van der Heijden – productmanager digitale stad gemeente Rotterdam
De digitale stad is een project van de gemeente Rotterdam om een gehele digitale print van de stad te creëren. De toepassingen van dit project zijn gigantisch. Maar hoe ga je om met privacy, governance en eigenaarschap in een project van deze omvang?
16:00 uurdiscussie
16:15 uurborrel

Datum, locatie en kosten
Datum:
6 juni, 13:00-17:00 uur
Locatie: De Rotterdam, Wilhelminakade 177, 3072 AP Rotterdam
Kosten: gemeentelijke leden gratis, overige leden € 35,00, niet-leden € 225,00

Meer informatie?
Neemt u dan contact op met Louise Kok of 0318-692721.

Aanmelden klik hier

 

 

Gegevens

Datum:
6 juni 2018
Tijd:
13:00 - 17:00