Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Roadshow Klimaatadaptatie: water in de stad

12 april 2018 @ 13:00 - 17:00

Begin

12-04-2018 om 13:00

Einde

12-04-2018 om 16:30

Locatie

 

Highlights
Harry van Luijtelaar (Rioned): “Steeds betere en snellere rekenmodellen maken het mogelijk de impact van extreme buien nauwkeuriger te voorspellen.”
Bert de Doelder (gemeente Rotterdam): “Rotterdam kiest voor slimme, technische oplossingen in het waterbeleid. Ik deel er deze middag graag één met u!”
Daniël Goedbloed (Rainproof): “Rainproof is erg succesvol in het actief betrekken van inwoners om de stad zijn sponsfunctie te laten vervullen. Ik laat u zien hoe we dat doen.”

Inleiding
Op 12 april organiseert Stadswerk de tweede van vier Roadshows over Klimaatadaptatie. Volgens onze leden hét thema van 2018. Dat bleek niet alleen in de ledenraadpleging, waaraan 300 leden meededen, maar ook in aanloop naar het uiteindelijke manifest “Onze fysieke leefomgeving verdient alle aandacht”. Daar eindigde het thema bovenaan de lijst met manifestpunten die gemeenten met de meeste urgentie zouden moeten adresseren.

Achtergrond
Aandacht voor klimaatadaptatie is hard nodig. Recent onderzoek van AT Osborne liet zien dat het onder bestuurders een hot item is, maar dat tussen ambities en realisatie nog een wereld te winnen is. Aan de slag dus, want het gaat steeds vaker harder regenen en de stad kan dit niet aan. Wat komt er precies onze kant op en wat kunnen we daar aan doen? Samen met professionals kijken we naar wat er moet gebeuren.

Programma
13:00 uurinloop
13:30 uurHarry van Luijtelaar – Rioned
Het rekenen aan de impact van extreme buien op het stedelijke gebied, gaat stappen verder dan het toetsen van het functioneren van het rioolstelsel met een standaardbui. Steeds betere en snellere rekenmodellen maken het mogelijk de impact van extreme buien nauwkeuriger te voorspellen.
14:15 uurBert de Doelder – Gemeente Rotterdam
Rotterdam kiest voor technische oplossingen in hun waterbeleid. We nemen een kijkje bij de Urban Water Buffer: een project dat zowel retentie en infiltratie in de stad toepast om overschotten snel te kunnen opvangen, langere tijd vast te houden en te gebruiken.
15:00 uurpauze
15:15 uurDaniël Goedbloed – Rainproof
60% van de ruimte is in particulier en privaat bezit. Rainproof gaat voor een bottom-up approach en is erg succesvol in het actief betrekken van inwoners om de stad zijn sponsfunctie te laten vervullen. We lichten de succesformule  van Rainproo toef.
16:00 uurdiscussie
16:30 uurborrel

Datum, locatie, kosten
Datum en tijd: 12 april, 13:00-17:00 uur
Locatie: Randstad (nadere informatie volgt)
Kosten: gemeentelijke leden gratis, overige leden € 35,00, niet-leden € 225,00

Aanmelden klik hier

 

Gegevens

Datum:
12 april 2018
Tijd:
13:00 - 17:00