Laden Evenementen

Projectbezoek Leiden

5 september @ 10:00 - 13:00

Gratis

In Leiden wordt hard gewerkt aan duurzame wijkvernieuwingsprojecten. De riolering in deze wijken is circa 60 jaar oud en moet vervangen worden door een gescheiden rioolstelsel (VWA en DT-riool). Omdat de ondergrond hiervoor open gaat, is dit een prachtige kans om ook de hele openbare ruimte opnieuw in te richten en toekomstbestendig te maken.

Dit doen we onder andere door in de wijk klimaatadaptieve maatregelen te treffen (anticiperen op hevige en langdurige regenbuien, droogte en hittestress), extra te vergroenen, de biodiversiteit te vergroten/ versterken en ruimte te reserveren in de ondergrond voor de aanleg van een toekomstig warmtenet.
Ook wordt er zoveel mogelijk circulair gewerkt. Vanuit Cluster beheer zijn de planningen van de verschillende assets (o.a. riolering en wegen) op elkaar afgestemd, zodat er wijkgericht gewerkt kan worden. Ook is er aanvullend budget beschikbaar gesteld voor klimaatadaptief inrichten.

Door deze aanpak kunnen we binnen de wijken ook grotere ingrepen realiseren, bijvoorbeeld de aanleg van een watergang die zorgt voor berging, maar ook voor het reguleren van het grondwaterpeil. De kosten voor het klimaatadaptief inrichten worden hiermee ook relatief laag. Kort samengevat een fantastisch mooi en innovatief project waar we jullie graag rondleiden en waar we nog veel meer over kunnen vertellen.

Programma

10.00                   Ontvangst bezoekers met koffie

10.00 – 10.30    Presentatie project Gasthuiswijk

10.30 – 10.45     Verplaatsen naar de Gasthuiswijk (per fiets of bij elkaar in de auto

10.45 – 12.00     Rondleiding Gasthuiswijk

12.00 – 13.00    Napraten op de Willem Klooslaan en eventueel lunch bij genoeg animo.

Aanmelden

Meld je alvast aan via deze link.

Gegevens

Datum:
5 september
Tijd:
10:00 - 13:00
Kosten:
Gratis

Organisator

RegioIngenieur
E-mail:
info@regioingenieur.nl
Site:
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Willem Klooslaan
Willem Klooslaan 11
Leiden, 2321 BH
+ Google Maps