Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Proeven aan de Praktijk | Subsidiekansen voor duurzame renovatie

25 mei @ 14:00 - 15:30

Gratis

In Proeven aan de Praktijk staan praktijklessen voor het bereiken van CO2-neutrale woningrenovatie centraal. We delen ervaringen, gaan in gesprek met elkaar en zoeken naar opschalingskansen. Zeven regionale innovatiehubs en De Bouwcampus werken via eigen Communities of Practice aan proposities voor CO2-neutraal renoveren. Zij delen opgedane kennis en ervaringen met elkaar en met iedereen die het horen wil. Omdat we door kruisbestuiving en opschaling de ambitie van duurzame renovatie van de sociale woningbouw kunnen realiseren. Kennis die we opdoen in de regio moet elders in het land worden opgepakt en weer verder gebracht. Tegelijk zoeken we met elkaar naar nieuwe en betere oplossingen.

Tijdens deze Proeven aan de Praktijk slaat De Bouwcampus de handen ineen met Aedes, Ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) en RVO. Het onderwerp van deze Proeven aan de Praktijk is: Subsidiekansen voor duurzame renovatie.

Het programma

Corporaties en andere woningeigenaren hebben een grote verduurzamingsopgave, waarvan de praktijk uitdagend is. Subsidies kunnen een belangrijke aanvulling zijn om die praktijk haalbaar te maken. Tegelijkertijd is het subsidielandschap continu in beweging. Daarom staan we stil bij het huidige subsidielandschap voor duurzaam en innovatief renoveren, en wat het aanvragen en toepassen van subsidie in de praktijk betekent.

Het programma bestaat uit:

  1. Een presentatie van het actuele subsidielandschap
  2. Een vooruitblik vanuit BZK
  3. Twee praktijkcasussen van corporaties: hoe is het proces verlopen en wat heeft het opgeleverd?

Wanneer?

Woensdag 25 mei | 14:00 – 15:30 uur | online

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden.

Gegevens

Datum:
25 mei
Tijd:
14:00 - 15:30
Kosten:
Gratis