Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Proeven aan de Praktijk | Ervaar de ‘Variantenstudie in één dag’

9 juni 2022 @ 15:30 - 17:00

Gratis

In de regio Utrecht zijn verschillende woningcorporaties en comakers al enige tijd bezig om met het model ‘variantenstudies in één dag’ complexen van corporaties van een verduurzamingsoplossing te voorzien. Wil jij ervaren hoe samenwerkende comakers en corporaties in één dag tot meerdere complete scenario’s voor duurzame renovatie komen? Kom dan op donderdagmiddag 9 juni 2022 naar IJsselstein of Woerden en leer van de praktijk.

Variantenstudie in één dag

De Utrechtse Renovatieversneller is een actieve community van Utrechtse woningcorporaties binnen de RWU en negen comakers. De corporaties werken succesvol samen via het donutmodel. Door deze samenwerking zijn de co-makende onderhoudspartijen bereid over hun eigen grenzen te kijken. Zo hebben zij toegewerkt naar één integraal keuzemodel voor renovatie dat co-makeronafhankelijk is. Niet alle negen een eigen systeem, maar gezamenlijk een standaard om tot hét renovatiescenario qua CO2-ambities te komen.

In de ‘Variantenstudie in één dag’ wordt – de naam verklapt het al – in één dag toegewerkt naar drie renovatiescenario’s voor een concrete casus: instandhouden, verbeteren of upgraden. Tijdens de dag belopen de deelnemers het pad vanuit data- en beeldherkenning, via de ontwikkelde beslisbomen en productenmatrix naar werkgroepen voor de drie scenario’s. Aan het eind van de middag worden deze drie scenario’s gepresenteerd aan de corporatie.

Het programma

Op 9 juni staat de eerstvolgende ‘Variantenstudie in één dag’ gepland, waarbij de co-makers voor corporatie CASAS (Provides en Groenwest) in één dag tot drie varianten met productkeuzes voor renovatie komen: in stand houden, verbeteren of upgraden. Om het maximale resultaat te krijgen zullen de twee adviseurs Spotr en WE worden geactiveerd door CASAS Wonen zodat de ontwikkelgroepen goed voorbereid de dag kunnen starten.

We nodigen je van harte uit om tijdens het laatste deel van de dag (vanaf 15.30 uur) mee te maken wat voor energieke en open dynamiek er ontstaat tussen de corporaties en co-makers, hoe zij tot de scenario’s komen en wat dat in de praktijk betekent. Er is de keuze tussen hoogbouw (IJsselstein) en laagbouw (Woerden).

Wanneer?

Donderdag 9 juni | vanaf 15:30 uur

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden.

Gegevens

Datum:
9 juni 2022
Tijd:
15:30 - 17:00
Kosten:
Gratis
https://debouwcampus.nl/activiteiten