Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Open college – De rol van duurzaamheid in aanbestedingen bij projecten

31 maart 2023 @ 13:00 - 15:00

Gratis

Introductie

In dit zesde college uit de reeks Samenwerken aan een duurzame toekomst staat het thema klimaatadaptatie centraal.

De voorafgaande thema’s hebben overwegend als doel om het probleem van klimaatverandering aan te pakken bij de bron door uitstoot te verlagen en slimmer om te gaan met grondstoffen en brandstoffen. Dit kan worden samengevat als klimaatmitigatie.

Op de lange termijn is dit noodzakelijk om exponentieel toenemende klimaatschade te beperken. Op de korte termijn zijn er echter ook acute problemen die maatregelen vereisen om schade aan mens en maatschappij te voorkomen. Hierdoor moeten wij onze leefomgeving aanpassen, ofwel werken aan klimaatadaptatie. Op vrijdagmiddag komt Zahra Bahar van PHBM praktische informatie op gebied van klimaatadaptatie en circulaire economie delen. De spreker gaat dieper in op de rol van duurzaamheid in aanbestedingen bij projecten: Hoe bepaal je de milieubelasting van een product? Daarbij worden voorbeelden van ervaringen bij gemeente Hoorn en Den Haag behandeld.

Praktische informatie

Locatie: Hybride, je kunt fysiek (provinciekantoor Haarlem) of online (Teams) deelnemen
Evenementdatum: 31 maart 2023
Tijd: College is van 13.00 – 15.00 uur. Daarna is er ruimte voor gesprek
Kosten: Geen
Doelgroep: Mensen met interesse in duurzaamheidsvraagstukken en op zoek zijn naar handvaten om hier praktisch mee aan de slag te gaan, zowel beleidsmatig als operationeel.

Opbouw van het college

Het open college wordt hybride georganiseerd vanuit het Amfitheater van de Provincie Noord-Holland. Dat betekent dat je zowel live, in het Amfitheater, als online via Microsoft Teams kunt deelnemen.

Van 13.00 tot 15.00 uur vindt het inhoudelijke college plaats. Aansluitend is er, als je wilt, van 15.00 tot 16.00 uur ruimte om met de andere deelnemers in gesprek te gaan. Dit wordt apart gefaciliteerd voor de online en de fysieke deelnemers.

Locatie

Hybride