Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Open college biodiversiteit

10 maart 2023 @ 13:00 - 15:00

Gratis

Introductie

In dit vierde college uit de reeks Samenwerken aan een duurzame toekomst staat het thema biodiversiteit centraal.

Biodiversiteit is vaak een onderbelicht thema binnen duurzaamheid, maar een belangrijke pijler voor het in stand houden van verschillende systemen. Een gezond ecosysteem heeft een gevarieerde samenstelling van flora en fauna, waardoor er een natuurlijke balans ontstaat. Door zaken als luchtvervuiling, stedelijke verdichting en ontbossing, neemt de biodiversiteit af en ontstaan er allerlei risico’s voor de omgeving.

De opslag van CO2 in de bodem, bestuiving van planten door insecten, de daarmee samenhangende landbouwopbrengst en een grotere gevoeligheid voor ziektemakers hangen allemaal samen met de staat van biodiversiteit. Dit maakt het een belangrijke factor van verduurzaming.

Het open college op vrijdagmiddag wordt verzorgd door WSP, een advies- en ingenieursbureau gespecialiseerd in natuurinclusief bouwen.

Praktische informatie

Locatie: Hybride, je kunt fysiek (provinciekantoor Haarlem) of online (Teams) deelnemen
Evenementdatum: 10 maart 2023
Kosten: Geen
Doelgroep: Mensen met interesse in duurzaamheidsvraagstukken en op zoek zijn naar handvaten om hier praktisch mee aan de slag te gaan, zowel beleidsmatig als operationeel.

Opbouw van het college

Het open college wordt hybride georganiseerd vanuit het Amfitheater van de Provincie Noord-Holland. Dat betekent dat je zowel live, in het Amfitheater, als online via Microsoft Teams kunt deelnemen.

Van 13.00 tot 15.00 uur vindt het inhoudelijke college plaats. Aansluitend is er, als je wilt, van 15.00 tot 16.00 uur ruimte om met de andere deelnemers in gesprek te gaan. Dit wordt apart gefaciliteerd voor de online en de fysieke deelnemers.

Inschrijven

Meld je aan via deze link.

Gegevens

Datum:
10 maart 2023
Tijd:
13:00 - 15:00
Kosten:
Gratis
https://platformwow.nl/agenda/2023/03/open-college-biodiversiteit

Locatie

Hybride

Organisator