Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

MVOI contractmanagement: verdiepingssessies

23 mei @ 09:00 - 11:00

Gratis

Hoe kun je MVOI-thema’s in de contractfase al toepassen, bewaken en ontwikkelen? Hierover leer je alles tijdens de 3 online verdiepingssessies over MVOI contractmanagement.

Aanleiding

Uit de evaluatie van CE Delft blijkt dat MVI momenteel nauwelijks terugkomt in contractmanagement. Dit wil PIANOo graag veranderen. Wanneer er geen duidelijke invulling is gegeven aan de MVI-doelstellingen en voortgangsoverleggen en controles ontbreken, verdwijnt het enthousiasme bij veel leveranciers.

Tijdens de verdiepingssessies krijg je meer kennis en praktische handvatten voor contractmanagement. Ook bespreken we de 6 MVOI-thema’s: klimaat, milieu, circulariteit, social return, diversiteit & inclusie én ketenverantwoordelijkheid. Daarnaast ga je zelf aan de slag met verschillende praktijkvoorbeelden. Zo kun je na afsluiting van de sessies direct je nieuwe kennis toepassen.

In de 1e sessie gaan we uitgebreid in op het formuleren van MVOI-gerelateerde KPI’s. Tijdens de andere sessies bespreken we ‘monitoren en rapporteren’ en ‘evalueren en verbeteren’.

Op 23 mei 2024 organiseert PIANOo de eerste online verdiepingssessie, de andere twee sessies zijn op 26 september 2024 en 21 november 2024.

Doelgroep

Inkoopprofessionals, contractmanagers of andere functionarissen werkzaam bij overheden die betrokken zijn bij het contractmanagement van overeenkomsten waar MVOI een belangrijke rol in speelt. PIANOo richt zich op organisaties die hun contractmanagement al hebben ingericht en graag een volgende stap willen zetten in het borgen en ontwikkelen van MVOI via contractmanagement.

Programma

Hans Bloemendaal (PIANOo) en Karin van IJsselmuide (MVOI-expert) verzorgen de 1e online verdiepingssessie op 23 mei 2024 over KPI’s in de praktijk en maken daarbij gebruik van een gastspreker en bespreken met de deelnemers uiteenlopende praktijkvoorbeelden.

  • Welkom en inleiding door PIANOo
  • Korte presentatie over het formuleren van KPI’s
  • Praktijkcase met gastspreker: De MVOI-thema’s in een specifieke aanbesteding
  • Aan de slag: in groepen destilleren we uit verschillende praktijkvoorbeelden de meest geschikte KPI’s
  • Wrap up: concreet komen we tijdens de wrap up tot een shortlist van bruikbare KPI’s voor de verschillende MVOI-thema’s.

Programma reeks MVOI contractmanagement 2024

  • 23 mei – MVOI-KPI’s in de praktijk
  • 26 september – MVOI – Monitoren en rapporteren
  • 21 november – MVOI – Evalueren en verbeteren

Datum, tijd en locatie

Donderdag 23 mei, 26 september en 21 november 2024 van 9.00 tot 11.00 uur, online.

Kosten

Deelname is gratis

Aanmelden

Aanmelden kan via de website.

Locatie

Online