Laden Evenementen

Kennissessie MVI en het bepalen van  de rolverdeling

28 september @ 09:30 - 11:00

Gratis

Kennissessies Contractmanagement MVI 2023

Wilt u weten hoe u de MVI-thema’s uit het National Plan MVI in de contractfase kunt implementeren, borgen en ontwikkelen? En gaat u graag met anderen in gesprek over vraagstukken rondom contractmanagement? Meld u dan aan voor de reeks praktijkgerichte online kennissessies over contractmanagement MVI.

In het Nationaal Plan MVI 2021-2025 staat dat goed contractmanagement vaak het sluitstuk is van MVI. Het enthousiasme om echt werk te maken van de MVI-doelstellingen verdwijnt bij veel bedrijven, wanneer er geen goede implementatie en controle op de naleving van het contract is.

Uit de evaluatie van CE Delft blijkt dat MVI slechts marginaal terugkomt in contractmanagement. Dit wil PIANOo graag veranderen. De kennissessies zijn gericht op het vergroten van uw kennis over contractmanagement en de 6 MVI-thema’s klimaat, milieu, circulariteit, social return, diversiteit & inclusie én ketenverantwoordelijkheid. Tijdens deze sessies gaat u aan de slag met uiteenlopende praktijkvoorbeelden.

Op 28 september 2023 organiseert PIANOo een online kennissessie waarin inkopende organisaties en experts met elkaar in gesprek gaan over de rolverdeling in contractmanagement in relatie tot de 6 MVI-thema’s uit het Nationaal Plan MVI. Wat is de ideale rolverdeling om afspraken over de MVI-thema’s in de contractfase te implementeren, borgen en ontwikkelen? U ontvangt concrete handvatten om direct aan de slag te gaan met de rolverdeling in contractmanagement.

Voor wie?

Inkopers en contractmanagers binnen aanbestedende diensten die betrokken zijn bij aanbestedingen, tenders en offerteaanvragen waar MVI een belangrijke rol in speelt. PIANOo richt zich op organisaties die hun contractmanagement al hebben ingericht en graag een volgende stap willen zetten in het borgen en ontwikkelen van MVI via contractmanagement.

Programma

Hans Bloemendaal (PIANOo) en Karin van IJsselmuide (Nevi) verzorgen de online kennissessie op 28 september 2023 en maken daarbij gebruik van uiteenlopende praktijkvoorbeelden.

  • Welkom en inleiding door PIANOo
  • Presentatie over de theorie: de rolverdeling in contractmanagement MVI
  • Interactief : deelnemers delen hun ervaringen
  • Presentatie over praktijkervaringen: de rolverdeling in contractmanagement MVI
  • Interactief: deelnemers delen hun 3 meest waardevolle tips
  • Wrap-up en afsluiting

Programma reeks events contractmanagement MVOI 2023

  • Kennissessie 1: 28 september 2023 – MVI en het bepalen van  de rolverdeling
  • Kennissessie 2: 31 oktober 2023 – Verwerken van de MVI-thema’s in het contract
  • Kennissessie 3: 29 november 2023 – Bepalen van MVI-gerelateerde KPI’s
  • Kennissessie 4: 15 december 2023 – Monitoring, meten MVI en bijsturen in het contract

Iedere online kennissessie is van 9.30 tot 11.00  uur (online).

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website.

Gegevens

Datum:
28 september
Tijd:
09:30 - 11:00
Kosten:
Gratis
https://www.pianoo.nl/nl/actueel/agenda/kennissessies-contractmanagement-mvi-2023

Locatie

Online