Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

IAM NL Webinar – Asset management en slim datagebruik in de spoorwereld

20 mei @ 11:00 - 12:00

Gratis

Asset management en slim datagebruik in de spoorwereld

Topic:

NS R&D Knooppunt-Logistiek houdt zich bezig met de logistiek rond de grote knooppunten (stations/emplacementen) van NS. Deze knooppunten zijn een grote bottleneck bij verdere groei van railvervoer en de uitdaging is om door slimme logistieke planning en besturing de infrastructuur zo goed mogelijk te benutten. Dat dit een data gedreven asset management vraagstuk is laat zich raden immers: De knooppunten vormen de interface tussen het vervoersproces en materieelproces.

Het doel van de laatste is om fysieke treinstellen te leveren aan het vervoersproces, de retourstroom op te nemen en de treinstellen gereed te maken voor nieuwe inzet (reinigen, technische controle, reparaties) en op te stellen. Indien treinstellen conditie-gestuurd behandeld moeten worden, bijvoorbeeld op basis van sensorinformatie, dan kan dat alleen als de logistiek dynamisch genoeg is om daarop te acteren. En dat is precies waar Bob met zijn team aan werkt. Daarnaast is de railinfrastructuur ook een asset, niet van NS, maar van de staat en beheerd door ProRail.

Met de aanpak van NS R&D Knooppunt-Logistiek wordt het gebruik hiervan gemaximeerd. Daarnaast wordt gewerkt aan objectieve methoden om de logistieke capaciteit van deze knooppunten te bepalen ten behoeve van onder meer investeringsbeslissingen.

Meer informatie en registreren: IAM – IAM NL Webinar – Asset management en slim datagebruik in de spoorwereld (theiam.org)

Gegevens

Datum:
20 mei
Tijd:
11:00 - 12:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
https://theiam.org/events/iam-nl-webinar-asset-management-en-slim-datagebruik-in-de-spoorwereld/