Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De voordelen van linked data bij een materialenpaspoort voor Rotterdam

10 mei @ 12:00 - 13:00

Gratis
Gemeente Rotterdam maakt gebruik van linked data bij het maken van een materialenpaspoort. Bart Bink gaat in op het hoe en waarom.

Over dit evenement – Materialenpaspoort op basis van linked data

Met een materialenpaspoort geef je materiaal een identiteit. Hierdoor is de kans groter dat het materiaal hergebruikt wordt en grondstoffen bespaard worden. Alleen, hoe verbind je alle informatie uit verschillende bronnen? En hoe zorg je ervoor, dat je in deze informatie kunt zoeken naar antwoorden op je vragen? Bart Bink (Braindex, lid van de expertcommissie COINS en CB-NL) laat zien hoe hij een materialenpaspoort voor Rotterdam maakt met linked data.

Hij gaat daarbij speciaal in op de vraagstukken en voordelen die werken met linked data met zich meebrengt, en hoe de data uit bestaande bronnen kan worden vertaald. Benieuwd waarom Rotterdam deze opdracht heeft gegeven? Kijk dan het webinar terug dat Rolf Jonker van Gemeente Rotterdam heeft gegeven bij CROW.

Meer informatie en registreren: De voordelen van linked data bij een materialenpaspoort voor Rotterdam Tickets, ma, 10 mei 2021 om 12:00 | Eventbrite