Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Buyer Group Biobased Bruggen

26 april @ 09:00 - 10:00

De komende jaren is vervanging en renovatie van bruggen voor veel publieke opdrachtgevers een grote opgave. Daarom is het een goed moment om te verkennen hoe deze opgave zo duurzaam mogelijk gerealiseerd kan worden. Bruggen van hout en andere biobased materialen bieden hiervoor goede mogelijkheden. Om deze mogelijkheden te onderzoeken en in praktijk toe te passen overwegen De Bouwcampus en PIANOo om een Buyer Group biobased Bruggen te starten. Wil je hier meer over weten? Sluit dan aan tijdens de online informatiesessie op 26 april.

Aanpak Buyer Group Biobased Bruggen

In de Buyer Group Biobased Bruggen gaan deelnemers samen onderzoeken hoe zij biobased bruggen het beste kunnen inkopen. Bij deze verkenning worden nadrukkelijk ook marktpartijen betrokken. Zo wordt gewerkt aan een goede aansluiting tussen vraag en aanbod en de beste manier van aanbesteden. De deelnemende opdrachtgevers gaan vervolgens deze werkwijze implementeren in hun aanbestedingspraktijk. De focus ligt hierbij op het gebruik van biobased materialen, het verminderen van schadelijke emissies zoals CO2 en circulair grondstoffenverbruik. Met een gezamenlijke ambitie en aanpak wil de Buyer Group de circulaire en biobased transitie versnellen.

Deelnemen aan de Buyer Group Biobased bruggen?

Opdrachtgeverschap van een publieke organisatie is nooit bij één persoon belegd. Daarom vraagt een Buyer Group betrokkenheid van zowel beheerders, budgethouders, technisch adviseurs, projectleiders, duurzaamheidscoördinatoren en inkopers. Deelnemers van de Buyer Group kunnen rekenen op ondersteuning van De Bouwcampus, Rijkswaterstaat, RVO en PIANOo. De Buyer Group gaat van start wanneer er minimaal vijf publieke opdrachtgevers deelnemen.

Wanneer?

Dinsdag 26 april 2022 | 09:00 – 10:00 uur

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden.

Gegevens

Datum:
26 april
Tijd:
09:00 - 10:00
https://debouwcampus.nl/activiteiten