Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

BIM voor MKB-bedrijven en lokale opdrachtgevers

10 oktober 2017 @ 00:00

Op dinsdag 10 oktober 2017 in de middag

 Reserveer deze datum!

 Het gonst in Nederland van activiteiten rond BIM, Bouwwerk Informatie Modellering of Management. Daarover bestaan verschillende beelden.

Om hierin duidelijkheid te geven, organiseert het Netwerk RegioIngenieurs in samenwerking met de brancheorganisatie MKB-Infra een workshop over dit onderwerp. MKB-infra vertegenwoordigt de partners van het MKB-convenant Rijnmond. Deze samenwerking in het convenant is gericht op het verbeteren van de bouw en het beheer van de (openbare) gebouwde omgeving.

Ontwikkelingen rond BIM hebben een grote vlucht gekregen. Het betreft in de GWW-sector in veel gevallen grote projecten van RWS of provincies, waar de grote bouwbedrijven bij zijn betrokken.

In de kleinere lokale projecten, zoals rioolvervanging en herinrichting van gebieden en straten, zijn de BIM-projecten beperkt tot enkele proefprojecten in grote steden. Daarvan kunnen opdrachtnemers en opdrachtgevers veel leren. Hoe verandert de samenwerking? Heeft het invloed op de wijze van aanbesteden? Wat betekent het voor de werkprocessen bij opdrachtgevers en opdrachtnemers? Zo zijn er nog meer vragen te stellen.

 

De workshop zal plaatsvinden op de BouwCampus in Delft.

Nadere informatie over het programma en de inschrijving volgt begin september 2017.

 

Gegevens

Datum:
10 oktober 2017
Tijd:
00:00
Evenement Categorie: