- Dit evenement is voorbij.
Netwerkmiddag – Bestemming: een circulaire en innovatieve toekomst
3 december @ 11:30 - 17:30
FreeDe netwerkmiddag vindt plaats in het Rijtuigenloods in Amersfoort. Op deze inspirerende locatie, waar meer dan 100 jaar spoorhistorie samenkomt, ontmoeten we elkaar voor een enerverende middag. Op deze netwerkmiddag komen 4 sporen samen die deelsessies organiseren:
Buyer Groups
Aanbestedende diensten die samen optrekken in een Buyer Group schrijven een gedeelde marktvisie en inkoopstrategie voor een productgroep. Hiermee geven ze een signaal af aan de markt. Dat signaal heeft als doel om markten te bewegen in de richting van maatschappelijke transities. Denk aan de overgang naar een circulaire economie. Door mee te doen aan een Buyer Group leer je van andere aanbestedende diensten én praat je mee over de markt van morgen. Buyer Groups richten zich op uiteenlopende thema’s: van circulaire zonnepanelen, tot duurzaam baggeren. De projectleiders zijn werkzaam bij PIANOo of Rijkswaterstaat.
Voor wie?
Leden van Buyer Groups, mensen die geïnteresseerd zijn in Buyer Groups, interne opdrachtgevers, duurzaamheidscoördinatoren en senior inkoopadviseurs.
Small Business and Innovation Research (SBIR)
Ontdek 20 jaar innovatie! Met SBIR daagt de overheid ondernemers al 2 decennia lang uit om met vernieuwende oplossingen te komen voor maatschappelijke uitdagingen. Laat je inspireren door succesvolle projecten, leer van de ervaringen van opdrachtgevers en scherp je eigen vraagstuk aan. Verrijk je kennis en draag bij aan een innovatieve toekomst!
Voor wie?
Medewerkers van aanbestedende diensten met concrete maatschappelijke vraagstukken met concrete en nog in ontwikkeling zijnde maatschappelijke vraagstukken, plus iedereen die geïnteresseerd is in mogelijke toepassing van het SBIR-instrument.
Innovatiegericht opdrachtgeven en inkopen
Door als overheid innovaties in te kopen, haal je het beste uit de markt om jouw publieke taken beter uit te kunnen voeren. Digitale oplossingen, zoals AI beeldherkenning, maken het mogelijk om sneller, duurzamer, goedkoper én veiliger te werken. Met innovatiegericht opdrachtgeven en inkopen kan je een verschil maken voor jouw organisatie en draag je bij het verduurzamen van Nederland.
Voor wie?
Interne opdrachtgevers (o.a. projectleiders en beleidsmedewerkers), innovatieadviseurs, senior inkoopadviseurs en iedereen die geïnteresseerd is in de inkoop van digitale innovaties zoals AI-toepassingen.
Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen (VCI)
Het VCI is een samenwerking tussen MVO Nederland, PIANOo, Nevi en Rijkswaterstaat. VCI is het vervolg op de Green Deals Circulair Inkopen (GDCI) en wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Het Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen fungeert als een kennisplatform dat praktijkervaringen, informatie en tools bundelt om de overgang naar circulaire inkoop te bevorderen.
Voor wie?
Het VCI is er voor iedereen die een rol speelt in een circulair inkooptraject bij een organisatie met een professionele inkoopfunctie. Zowel voor eindgebruikers als toeleveranciers, inkopers/adviseurs in het inkoopproces die willen beginnen met circulair inkopen, van zowel private als publieke organisaties. Het VCI is er in ieder geval voor interne opdrachtgevers en budgethouders, projectleiders, inkoopadviseurs, contractmanagers, duurzaamheidscoördinatoren, beleidsmakers.
Programma
Bekijk meer informatie over het programma en de deelsessies/workshops.
Datum, tijd en locatie
Dinsdag 3 december 2024, van 11.30-17.30 uur. De Rijtuigenloods, Amersfoort
Kosten
Deelname is gratis